17. Tompa Mihály szavalóverseny

DSCF55012017-ben ünnepeljük Tompa Mihály költő, lelkipásztor születésének 200. évfordulóját. A putnoki Gomba Levente Gimnázium 2017. február 3-án rendezte meg a 17. Tompa Mihály szavalóversenyt, amely idén része a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület által szervezett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott jubileumi emlékév országos rendezvénysorozatának.

Az emlékévhez kapcsolódva a szavalóversenyen való részvétellel a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola tanulói is megemlékeztek az önkényuralom korának költőjéről, Tompa Mihályról. Iskolánkat a következő diákok képviselték:

Bálintné Tóth Éva tanárnő tanítványa: Hegedűs Gábor (9. B),

Vavszeg Mária tanárnő tanítványai: Molnár Enikő (10. A), Hadobás Dávid (10. B), Monostori Levente (10. B), Gonda Levente (11. E).

Az első kategóriába az általános iskolák felső tagozatos tanulói jelentkezhettek. A második kategóriában középiskolások vettek részt.  A versenyzőknek egy szabadon választott Tompa Mihály-költeményt és egy magyar költő szabadon választott versét kellett bemutatniuk.

A jelentkezők nagy száma miatt külön zsűrizték a 9-10., valamint a 11-12. osztályos szavalatokat. A 11-12. osztályosok közül gratulálunk Gonda Leventének, aki a versek szép előadásáért különdíjat kapott!

További sikereket kívánunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

Hozzászólások lezárva.