„Anyanyelvi játékok-játékos anyanyelv” vetélkedő


A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége hatodik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” címmel.  A versenyreBorsod-Abaúj-Zemplén megye, valamint a Felvidék, Kárpátalja és Muravidék tanulói nevezhettek.

Iskolánkat két csapat képviselte:

  1. Bálintné Tóth Éva tanárnő felkészítésével a 12. B osztály tagjai: Dargai Szabolcs, Nyeste Milán, Sztodola Kristóf, Tóth Szabolcs.
  2. Pruskócki Gáborné tanárnő felkészítésével a 12. A osztály tanulói: Csótka Veronika, Füge Lili, Horváth Beatrix és Ócsai Virág.

Sikeresen teljesítették a változatos feladatokból álló írásbeli fordulót, amelyben közmondások, szólások, szleng- és tájszavak szerepeltek. Kaptak egy kifejtős feladatot is: 2000 karakterből álló mesét kellett írniuk megadott szavak felhasználásával „Az anyanyelv és a királylány” címmel.

Mindannyian időt és energiát nem kímélve nagyon szép eredményt értek el. A 12. A osztály csapata bejutott a középdöntőbe.

A tanulók ezzel a versengéssel is tettek egy apró lépést anyanyelvünkért. Gratulálunk a sikerükhöz!Hozzászólások lezárva.