Ballagás

Több mint kétszázharminc végzős ballagott el a Széchenyi István Katolikus Középiskolából A végzősök nevében előbb Bánkúti Patrik búcsúzott, fő üzenete társai felé az volt, hogy merni kell nagyot ugrani, s az sikerülni fog, amit nagyon akarnak, valóra fog válni. Fontos azonban az is, hogy legyenek türelmesek önmagukkal szemben. Molnár Enikő az iskolaévek kellemes emlékeit idézte föl, s kiemelte, hétfőn már vizsgázni fognak, kérte tanáraikat, támogassák őket. Megköszönte a szülőknek, hogy átsegítették gyerekeiket a kamaszkoron, velük örültek, biztatták őket.


Hegedűs Gábor búcsúztatta a felsőbb évfolyamosokat, felhívva figyelmüket e nap fordulópont jellegére. Biztos abban, hogy évek múltán a kellemes élmények fognak eszükbe jutni. Sok tudást, lehetőséget, versenyt kaptak, s bár nem érezték mindig nélkülözhetetlennek ezeket, de javukra fog válni. Gyökereket és szárnyakat kaptak az iskolában. Kívánt nekik hitet önmagukban és üzente nekik, ha rossz helyre kerülnek, a lelki háttér segíteni fog: a rosszat jóval lehet legyőzni.


Ternyák Csaba egri érsek üdvözletét Bakos Tamás káplán közvetítette, majd Péter Zoltán igazgató intette a diákokat, hogy az utolsó napoknak ereje, felelőssége van. Tizenkét osztályban 232 tanuló ballagott, ünnepelt most. Mint mondta, tanáraik igyekeztek őket az általuk vélt helyes útra terelni, de a felnőttek is megtanulták, nem ültethetik saját gondolataikat a gyerekek fejébe. Nem az a cél, hogy olyanná tegyék őket, mint önmaguk, vagy azt valósítsák meg, amiről ők álmodtak. De tanították és féltették őket. Kívánta, éljék életüket, ha az veszélyes, vagy nem kellően átgondolt is. Le fogják vonni a következtetést és pár év múlva ők is félteni fogják a rájuk bízottakat. Kiemelte, elfogadónak, nyitottnak, felelősséget vállalónak igyekeztek nevelni őket, aki elfogadja saját gyengeségét, el fogja másokét is. Nem kívánhatja, hogy további életükben ne találkozzanak akadályokkal, de legyen céljuk, amelyért érdemes erőfeszítéseket tenni.


Igazgatói dicséretet kapott: Antal Gréta, Bíró Melitta Zoé, Chrudinák Daniella, Hegedűs Gergely, Kovács József, Pál Levente, Póta Martin, Kovács Zoltán, Takács Dávid.

Nevelőtestületi dicséretet kapott: Fügedi Csaba.

Alapítványi dicséret: Besenyei Piroska, Molnár Enikő, Paczók Benjámin.

Széchenyi-díjasok: Farkas Klaudia, Hadobás Dávid, Burkus Tibor

Hozzászólások lezárva.