Diákjaink sikere az országos helyesírási versenyen

2017. november 17-én rendezték meg a katolikus középiskolák X. országos helyesírási versenyét a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, ahol iskolánkat két tanuló képviselte, akik 6. illetve 13. helyezést értek el.

A délelőtti regisztráció után Dr. Gasparics Gyula főiskolai tanár köszöntötte a résztvevő tanulókat és kísérő tanáraikat. Idén 14 katolikus középiskolából összesen 32 versenyző jelentkezett, és mérte össze helyesírási ismereteit a feladatlap kitöltéséből és tollbamondásból álló 90 perces színvonalas versenyen.

A verseny ideje alatt Dr. Zóka Katalin óvodapedagógus tartott előadást a kísérő tanároknak a XIX. századi mesekutatásról. Bemutatta a Grimm testvérek pályáját, kiemelte az általuk összegyűjtött népmesék hatását a később megírt meséikre. Elemezte a mesemotívumokat, a szimbólumokat és a mesék hatását a kisgyerekekre.

A színvonalas szakmai előadás után a szervezők ebéddel kedveskedtek, ahol a verseny 10. évfordulója alkalmából desszertként tortát kaptak a jelenlévők. Ezután a verseny korábbi helyszínén, a II. János Pál teremben tehetséges főiskolai hallgatók léptek fel hangszeres és énekes produkciókkal.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a versenyzők emléklapot kaptak, és az első hat helyezettet oklevéllel jutalmazták. Hadobás Dávid (11.B) 6. helyezést ért el Vavszeg Mária tanárnő felkészítésében, Szentpéteri Tamás (9.B) pedig a 13. helyen végzett, s Bálintné Tóth Éva tanárnő volt a felkészítője. Kísérő tanáruk Dr. Radványiné Fodor Valéria volt.

Szívből gratulálunk a szép eredményhez és további sikereket kívánunk!

Hozzászólások lezárva.