2012-13. tanév

Verébavató

A kilencedikesek bemutatkozó műsorát és játékos vetélkedőjét tartalmazó programot idén november 14-én rendezte meg iskolánk Diákönkormányzata. Lázas készülődés és sok próba előzte meg a sikeres programot, ahol hét osztály mérte össze tudását, leleményességét. Tanárokból és diákokból álló zsűri értékelte a műsorokat, melyek nemcsak szórakoztatóak voltak, hanem a tanulók ügyességéről és kreativitásáról is tanúskodtak. A játékos vetélkedő logikai totót, táncversenyt, számos ügyességi versenyszámot, és tehetségkutatót tartalmazott. A szoros küzdelemben a következő osztályok végeztek a dobogón:

  1. helyezett: 9.AC osztályfőnök: Kovács Zsóka
  2. helyezett: 9.F   osztályfőnök: Hüvelyes László
  3. helyezett: 9.B   osztályfőnök: Juhász Éva

Eskütétellel és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a vidám délután. Reméljük, hogy jövőre is az ideihez hasonlóan remekül szerepelnek majd iskolánk legifjabbjai, a ,,verebek”.

Önkéntes nap a Széchenyiben

A Szakképző Iskola május 19-én 30 fő részvételével kapcsolódott be a „tavaszi nagytakarítás” elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióba.

Az iskolai Diákönkormányzat immár három éve szervez önkéntes napokat, melyek során tanárok és diákok együtt dolgoznak a szebb, tisztább, higiénikusabb környezetért.

Az idei program résztvevői négy csapatot alakítottak ki, amelyek élén egy-egy felnőtt koordinálta a diákok tevékenységét. Tisztára varázsolták az iskola udvarát és parkolóját, a közeli négy játszóteret, gyomláltak és virágot ültettek az idősek otthonának udvarán.

Az egyik csapat ízletes ebédet készített a többieknek, amelyet a munka végén közösen fogyasztottak el az iskola ebédlőjében.

Köszönjük a diákok és a következő pedagógusok részvételét: Murányi Éva, Marton Ferencné, Fülöpné Bukta Katalin, Hüvelyes László. Csirmaz István igazgató elismerően nyilatkozott a pozitív kezdeményezésről, példaértékűnek nevezte azt, és köszöntötte az önkénteseket.

A jövőben is szeretnénk bekapcsolódni hasonló programokba, hogy a gyerekekben sikerüljön kialakítani az önzetlen segítségnyújtás iránti fogékonyságot.

Radványiné

Szervező

Sikeres Diáknap a Széchenyiben

Jó hangulatú, változatos programokat kínált a négy induló osztály az érdeklődőknek az április 4-én megtartott iskolai rendezvényen.

Már hónapokkal korábban elkezdődött a szervezés, a szponzorok gyűjtése, a programok összeállítása. Nagy próbatétel minden osztályközösség számára a vidám délelőtt előkészítése, a feladatok kiosztása és a tervek megvalósítása. Ügyességi versenyek és ízletes ételek széles választéka várta a jelenlévő tanárokat, diákokat.

Az osztályok látványos, zenés bevonulásával indult a nap, ezt követték a színes programok, a kínálgatás , a szavazás és végül az  eredményhirdetés. A sok tánc mellett különlegesség volt a Szihalmi Fúvószenekar fellépése. Az érdeklődő diákok számára széles volt a választék: elsősegély nyújtási, fodrász bemutató, „moziverzum”, koktélbár, csocsó, darts, pingpong, traktorhúzás, fekvenyomó és futóverseny. A barátságos vetélkedés dobogósai a következő osztályok lettek:

1. helyezett: 11. B osztályfőnök: Farkas Hajnalka

2. helyezett: 11. A osztályfőnök: Horicsányi Attiláné

3. helyezett: 11. E osztályfőnök: Fülöpné Bukta Katalin

„Gratulálok, minden 11-es osztálynak a szavazás eredményétől függetlenül. Ennek a napnak csak győztesei voltak. Örülök, hogy sokszínű, kulturált szórakozási lehetőségeket nyújtottatok több száz diáktársatoknak a mai napon”- értékelte a Diáknapot az eredményhirdetéskor Bene Imre gyakorlati oktatásvezető.”

Radványiné

Vidám farsang a Széchenyiben

Szép hagyományt ápol az Iskolai Diákönkormányzat, amikor évről évre megszervezi a farsangi vetélkedőt a Szakképző Iskolában.
Idén február 22-én került sor a zenés, táncos versengésre, amit a 10-es osztályok számára hirdettünk meg. A program tehetséges tanulóink zenés előadásával indult: Szakács Bettina és Lakatos Patrik énekelt. Ezután az 5 induló osztály változatos, szórakoztató műsora következett. A rendkívül széles választékban szerepelt ének, tánc, paródia és akrobatikus tornabemutató.
Ezt követően műveltségi totó, nyelvtörő- felolvasás, limbó – és táncverseny , tréfás ügyességi feladat várt a vállalkozó szellemű tanulókra. Lelkes szurkolók buzdították a jelentkezőket a minél jobb teljesítményre. A szoros küzdelemben a dobogós helyeket a következő osztályok szerezték meg:

  1. helyezett  10. C. osztályfőnök: Lakatos Etelka
  2. helyezett 10.B. osztályfőnök: Fügedi Csaba
  3. helyezett 10.E. osztályfőnök: Nyikes Anikó

A nyertesek oklevelet vehettek át a zsűri elnökétől és valamennyi induló osztály farsangi fánkot kapott, amit az iskola konyhájában készítettek el diákjaink.

Újdonságnak számított a tehetségkutató verseny meghirdetése, ahol szintén színvonalas produkciókat láthatott az érdeklődő közönség.

Majtényi Irén énekprodukcióját és Valyon Gergő harmonikajátékát emelte ki a zsűri és jutalmazta oklevéllel.

Gratulálunk minden résztvevő osztálynak, osztályfőnökeiknek az aktív, színvonalas részvételhez és további sok sikert kívánunk.

Reméljük vidám, zenés, szórakoztató rendezvényünkkel sikerült elűznünk a telet és kellemes, tartalmas délutánt szereznünk diákjainknak.

Radványiné Fodor Valéria

Diákmozgalmat segítő tanár

Vélemény, hozzászólás?