2013-14. tanév

Rajzpályázat

Add a kezed

2013. december 10-én közös programot szervezett iskolánk és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzata, melynek során ellátogattunk az Add a Kezed Lakóotthonba. Két pedagógus és tizennyolc diák részvételével zajlott  le a meghitt, karácsonyi hangulatú program. Édességgel kedveskedtünk vendéglátóinknak, majd közösen karácsonyi dekorációt készítettünk. A hangulat rendkívül jó volt, végül együtt készítettünk tablót és fényképeket. Szeretnénk az ilyen látogatásokat rendszeressé tenni, hogy tanulóinkban is erősítsük az empátiát embertársaik iránt. Minden résztvevőnek maradandó, kellemes élményt jelentett ez a délután.

Verébavató

A kilencedikesek bemutatkozó műsorát és játékos vetélkedőjét tartalmazó programot idén november 13-án rendezte meg iskolánk Diákönkormányzata. Lázas készülődés és sok próba előzte meg a sikeres programot, ahol hét osztály mérte össze tudását, leleményességét. Tanárokból és diákokból álló zsűri értékelte a műsorokat, melyek nemcsak szórakoztatóak voltak, hanem a tanulók ügyességéről és kreativitásáról is tanúskodtak. A játékos vetélkedő logikai totót, táncversenyt, ügyességi versenyszámot, versírást és karaoket tartalmazott. A szoros küzdelemben a következő osztályok végeztek a dobogón:

  1. helyezett: 9.D osztályfőnök: Nagy Edina
  2. helyezett: 9.B  osztályfőnök: Péter Zoltán
  3. helyezett: 9.A  osztályfőnök: Horicsányi Attiláné

Eskütétellel és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a vidám délután. Reméljük, hogy jövőre is kitesznek magukért iskolánk legifjabb diákjai.

Diáknap a Katolikus Szakképző Iskolában

Változatos, tartalmas és szórakoztató programok közül válogathattak a résztvevők az április 5-én megrendezett Diáknapon a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

Három 11.-es osztály indult a borongós tavaszi napon lebonyolított barátságos versengésen. A Diáknap előkészületei már hónapokkal korábban elkezdődtek. Az utolsó héten minden osztály kitett magáért, annak érdekében, hogy minél több támogatót és szavazatot szerezzen. A programok között  táncszőnyeg, fekvenyomó verseny, boksz, triál és mazsorett bemutató is szerepelt. Karaoke-n, tanár kontra diák foci-és kosárlabda meccseken, valamint ügyességi versenyeken is részt vehettek az érdeklődők.

A nap az osztályok látványos, zenés bevonulásával indult, amit a színes programok követtek és végül az eredményhirdetés zárt. A barátságos vetélkedő végeredménye:

1. helyezett: 11. B- osztályfőnök: Fügedi Csaba

2. helyezett: 11. A- osztályfőnök: Lakatos Etelka

3. helyezett: 11. E- osztályfőnök: Sallai Zsuzsanna

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 12:30-kor került sor az iskola földszinti aulájában, ahol Csirmaz István igazgató gratulált a színvonalas programokhoz az induló osztályoknak és osztályfőnökeiknek.

Dr.Radványiné Fodor Valéria

Add a kezed!

2013. február 21-én közös programot szervezett iskolánk és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzata, melynek során ellátogattunk az Add a Kezed Lakóotthonba. Három pedagógus és tizenegy diák részvételével zajlott  le a vidám, farsangi hangulatú program. Ajándékokkal kedveskedtünk vendéglátóinknak, amit iskolánk ruhaipari szakos tanulói készítettek, majd közösen farsangi álarcokat készítettünk. A hangulat rendkívül jó volt, végül együtt készítettünk tablót és fényképeket. Minden résztvevőnek maradandó, kellemes élményt jelentett ez a délután.

Farsang a Katolikus Szakképző Iskolában

A vidám iskolai programot idén február 6-án rendezte meg az Iskolai Diákönkormányzat.

Több hetes előkészítő munka előzte meg a rendezvényt, ahol a tizedikes osztályok mérték össze tudásukat, rátermettségüket.

A szórakoztató, ötletekben gazdag műsorszámok előadása után farsangi kvíz megoldása, tavaszköszöntő vers írása, nyelvtörő felolvasása, karaoke verseny várt a résztvevőkre.

Pedagógusokból és diákokból álló zsűri értékelte a produkciókat. A szoros küzdelemben csak néhány pont választotta el a dobogón végzett osztályokat:

1. helyezett 10.A osztályfőnök: Hantosi Árpádné

2.  helyezett 10.B osztályfőnök: Bodnár Péter

3.  helyezett 10.C osztályfőnök: Dr.Radványiné Fodor Valéria

Lipcsák János atya, a zsűri elnöke értékelte a diákok teljesítményét és gratulált a színvonalas, szórakoztató műsorokhoz. A dobogósok oklevelet kaptak, és az iskola tanulói által sütött friss farsangi fánkot mindenki megkóstolhatta.

Az osztályfőnököket és a diákönkormányzat közreműködő tagjait is dicséret illeti, hiszen nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az osztályok közti barátságos rivalizálás ilyen vidám, szórakoztató módon is megnyilvánulhatott.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.