2015-16. tanév

Diáknap

Új forgatókönyv alapján rendeztük meg az idei diáknapot a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

Iskolai diákgyűlésen szavaztak a diákok a változtatás mellett még február hónapban. Ennek a döntésnek az alapján diáktanítással indult a nap, majd a 11.A és 11.B által szervezett programokon vehettek részt az érdeklődők. Széles volt a választék: focibajnokság, just dance, ügyességi verseny, természetjáró élménybeszámoló, fodrászbemutató, gitáros-énekes produkció, számítógépes játékbajnokság, kangoo bemutató. Az egész iskola területén és a sportudvaron zajlottak a programok. Idén először kaptak meghívást a Magyar Cserkész Szövetség tagjai, akik csapatépítő játékokat kínáltak a diákoknak és a tanároknak. A jó színvonalú és hangulatú diáknap végén Csirmaz István igazgató értékelte a szervező osztályok tevékenységét és emléklappal, valamint tortával jutalmazta őket.

Farsang

2016. február 9-én rendeztük meg hagyományos farsangi vetélkedőnket. A tizedikes osztályok színvonalas, szórakoztató műsorszámokkal készültek, majd bemutatták osztályversüket, melyet előzetes feladatként kaptak meg. Ezután tréfás és ügyességi próbatételek következtek, melyen mind a 6 induló osztály nagy aktivitással és lelkesedéssel vett részt.

A rendkívül jó hangulatú, vidám vetélkedőn a szoros közdelemben a következő végeredmény született:
1. helyezett: 10.D, osztályfőnök Fügedi Csaba
2. helyezett: 10.A, osztályfőnök Juhász Éva
3. helyezett: 10.F, osztályfőnök Papp Tamás

Minden induló osztály ízletes fánkot kapott jutalmul, amit iskolánk tanulói készítettek. Gratulálunk mindenkinek!

Rajzpályázat

Igényes pályamunkák érkeztek a diákönkormányzat által meghirdetett „Betlehemi királyok” című rajzpályázatra. A következő tanulók végeztek a dobogón:

I. helyezett: Orosz Boglárka 13.A, Filkor Andrea 11.G

II. helyezett: Banka Beatrix 10.A

III. helyezett: Paczók Noémi 9.A

Gratulálunk a győzteseknek. Jutalmukat a lelki napon a karácsonyi szent misén vehetik át.

Mikulás nap

Szép hagyományt ápol iskolánk diákönkormányzata amikor Mikulás nap alkalmából szaloncukorral kedveskednek a diákok tanáraiknak és társaiknak Szent Miklós ünnepén. Idén december 4-én került sor  erre a kedves gesztusra, az iskolarádióban megemlékeztünk Szent Miklós tevékenységéről, és egy szép verssel tettük még hangulatosabbá ezt a napot.

Verébavató

SONY DSCA kilencedikesek bemutatkozó műsorát és játékos vetélkedőjét tartalmazó programot idén 2015. november 5-én rendezte meg iskolánk Diákönkormányzata. Lázas készülődés és sok próba előzte meg a sikeres programot, ahol hét osztály mérte össze tudását, leleményességét.

A színvonalas bemutatkozó műsorok után játékos vetélkedőkön vettek részt: műveltségi totó, csőtészta fűzés, nyelvtörő, táncverseny. Előzetes feladatként osztálycímert kellett készíteni. Ezt rendkívüli kreativitással teljesítették a csapatok. A dobogós helyezettek:

  1. helyezett: 9.E, osztályfőnök: Tőrösné Péter Mária
  2. helyezett: 9.A,  osztályfőnök: Dr. Radványiné Fodor Valéria
  3. helyezett: 9.I,  osztályfőnök: Szlatkiné Szajcz Tímea

Az eredményt Csirmaz István igazgató úr hirdette ki.

Hozzászólások lezárva.