Nyílt napok

2015

Idén november 11-12-én került sor a nyílt napokra iskolánkban. Mindkét napon 8 és 14 óra között vártuk az érdeklődő diákokat, szülőket, osztályfőnököket a földszinti aulában. Egyre nagyobb az érdeklődés katolikus iskolánk iránt, így több mint 230 látogatót fogadtunk a két nap folyamán.

A tanulóink gyakorlati munkáiból és kísérleti eszközökből berendezett kiállítás, és a vállalatok bemutatóinak megtekintése után Csirmaz István iskolánk igazgatója előadta a képzési és a lelki nevelési többlet-lehetőségeinket. Honlapunk segítségével felvázolta azt a sokrétű szakmai és közösségi munkát, ami iskolánkban évről évre folyik.
Ezt követően a tanműhelyeket, az iskola épületét, és tanórai foglalkozásokat tekinthettek meg az
érdeklődők. Munkanapokon 15 óráig bármikor szívélyesen várjuk az iskolánkba látogatókat.

Jövőre is indul a 8. osztályt végzetteknek /az új törvények szerint/ szakközépiskolai elnevezés helyett SZAKGIMNÁZIUMI képzés: informatika, gépészet, kereskedelem-marketing osztályokban. Új lehetőségként kínáljuk a turisztikai képzést, amit a környék idegenforgalmát bonyolító szállodái, és vállalkozásai várnak.

/A 4 év és érettségi után nálunk is csak 1 év a –nem kötelező- technikusi tudás megszerzésének lehetősége!/

Az új törvények szerint szakiskolai elnevezés helyett szakközépiskolai /3 éves/ osztályaink: mezőgazdasági gépész; eladó; villanyszerelő; asztalos; gépi forgácsoló; szerszámkészítő; kőműves és hidegburkoló, női szabó; ipari gépész, /amely a géplakatossal azonos/. Most elsőként kínáljuk a kárpitos szakmát. /A 3 év után csak 2 év a –nem kötelező- érettségi megszerzésének lehetősége!/

Iskolánkban HAT szakma /az aláhúzottak/ hiányszakmának számítanak. Ezeket 9. évtől 10-30 ezer Ft havi ösztöndíjjal támogatja a Kormányzat. A 10. évtől ehhez jön a minden szakmában érvényes, még havi 20 ezer gyakorlati tanulószerződéses ösztöndíj.

Iskolánkhoz kötődő, áldásos, ésszerű, sikeres pályaválasztást kívánunk.

Tisztelettel: Csirmaz István ig.

2012

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaválasztási nyílt napok a Mezőkövesdi Széchenyi I. Katolikus Szakképző Iskolában

Több lényegi ésszerű törvényi változás érinti a most 8. osztályos tanulókat a középfokú képzésben 2013 szept. 1-től. Pl.: A szakközépiskolákban /szerencsére/ kötelező lesz a szakmai orientáció szerinti alapismeretek tantárgyból érettségizni. Az ilyen érettségi bizonyítvány munkavállalásra is ad lehetőséget, vagy 1 éves szakirány szerinti ráképzéssel technikusi végzettség szerezhető. A 8. osztályosok szakiskolákba jelentkezéskor, minden szakmában 3 éves képzésű konkrét szakmát választanak. Majd az így 3 év alatt szerzett értékes szakmunkás bizonyítvány, egy szakközépiskolai szakmai alapismeretek tantárgyi érettséginek is számít. Továbbtanulásnál a többi kötelező (4) érettségi tantárgyból 2 év iskolai tanulmányok után, teljes érettségi bizonyítvány szerezhető.
Szakiskolákban a 9. évfolyamon a szakmai gyakorlat iskolai oktatókkal, csoportos képzésben történik. A 10. és 11. évfolyamon tanulószerződéssel a vállalatoknál van a gyakorlat. Ekkor a hiányszakmákban! egy jó, vagy jeles tanuló /munkaviszonynak is számító, kötelező vállalati tanulószerződéssel, és tanulmányi átlagtól függő ösztöndíjjal/ havonta hatvanezer forint körüli jövedelemre is szert tehet.

Idén október 17-18-án került sor a nyílt napokra iskolánkban. Mindkét napon 8 és 14 óra között vártuk az érdeklődő diákokat, szülőket, osztályfőnököket a földszinti aulában. 19 vidéki és a 4 mezőkövesdi iskolából érkeztek a látogatók, összesen mintegy 180-an. A tanulóink gyakorlati munkáiból és kísérleti eszközökből berendezett kiállítás megtekintése után iskolánk igazgatója bemutatta a képzési és a lelki nevelési többlet-lehetőségeinket. Lipcsák János iskolalelkész káplán atya szívhez szólóan méltatta a szeptembertől katolikus egyházi iskolánk erősségeit, lelkületét. Ezt követően a tanműhelyeket, az iskola épületét, és tanórai foglalkozásokat tekinthettek meg az érdeklődők. Munkanapokon 15 óráig bármikor szívélyesen várjuk az iskolánkba látogatókat.

Jövőre is indul a 8. osztályt végzetteknek: szakközépiskolai képzés: informatika, gépészet,
kereskedelem-marketing osztályokban.

Szakiskolai /3 éves/osztályaink: mezőgazdasági gépész; eladó; villanyszerelő; asztalos; gépi forgácsoló; központi fűtés és gázhálózat rendszerszerelő; női szabó; ipari gépész, /amely a géplakatossal azonos/. Iskolánkhoz kötődő, áldásos, ésszerű, sikeres pályaválasztást kívánunk.
Tisztelettel: Csirmaz István ig.

 

Hozzászólások lezárva.