Ballagás

2019

Több mint kétszázharminc végzős ballagott el a Széchenyi István Katolikus Középiskolából A végzősök nevében előbb Bánkúti Patrik búcsúzott, fő üzenete társai felé az volt, hogy merni kell nagyot ugrani, s az sikerülni fog, amit nagyon akarnak, valóra fog válni. Fontos azonban az is, hogy legyenek türelmesek önmagukkal szemben. Molnár Enikő az iskolaévek kellemes emlékeit idézte föl, s kiemelte, hétfőn már vizsgázni fognak, kérte tanáraikat, támogassák őket. Megköszönte a szülőknek, hogy átsegítették gyerekeiket a kamaszkoron, velük örültek, biztatták őket.


Hegedűs Gábor búcsúztatta a felsőbb évfolyamosokat, felhívva figyelmüket e nap fordulópont jellegére. Biztos abban, hogy évek múltán a kellemes élmények fognak eszükbe jutni. Sok tudást, lehetőséget, versenyt kaptak, s bár nem érezték mindig nélkülözhetetlennek ezeket, de javukra fog válni. Gyökereket és szárnyakat kaptak az iskolában. Kívánt nekik hitet önmagukban és üzente nekik, ha rossz helyre kerülnek, a lelki háttér segíteni fog: a rosszat jóval lehet legyőzni.


Ternyák Csaba egri érsek üdvözletét Bakos Tamás káplán közvetítette, majd Péter Zoltán igazgató intette a diákokat, hogy az utolsó napoknak ereje, felelőssége van. Tizenkét osztályban 232 tanuló ballagott, ünnepelt most. Mint mondta, tanáraik igyekeztek őket az általuk vélt helyes útra terelni, de a felnőttek is megtanulták, nem ültethetik saját gondolataikat a gyerekek fejébe. Nem az a cél, hogy olyanná tegyék őket, mint önmaguk, vagy azt valósítsák meg, amiről ők álmodtak. De tanították és féltették őket. Kívánta, éljék életüket, ha az veszélyes, vagy nem kellően átgondolt is. Le fogják vonni a következtetést és pár év múlva ők is félteni fogják a rájuk bízottakat. Kiemelte, elfogadónak, nyitottnak, felelősséget vállalónak igyekeztek nevelni őket, aki elfogadja saját gyengeségét, el fogja másokét is. Nem kívánhatja, hogy további életükben ne találkozzanak akadályokkal, de legyen céljuk, amelyért érdemes erőfeszítéseket tenni.


Igazgatói dicséretet kapott: Antal Gréta, Bíró Melitta Zoé, Chrudinák Daniella, Hegedűs Gergely, Kovács József, Pál Levente, Póta Martin, Kovács Zoltán, Takács Dávid.

Nevelőtestületi dicséretet kapott: Fügedi Csaba.

Alapítványi dicséret: Besenyei Piroska, Molnár Enikő, Paczók Benjámin

Széchenyi-díjasok: Farkas Klaudia, Hadobás Dávid, Burkus Tibor

2017

Hét ballagó osztály diákjai búcsúztak el iskolánktól, tanáraiktól, diáktársaiktól a május 5-én megrendezett ballagási ünnepségen.

A délután borongós időjárása kedvezett a szép esemény lebonyolításához.

Először 16 órai kezdettel szentmisén vettek részt a tanulók és rokonaik a Szent László
templomban. Az ünnepélyes szertartás végén az alsóbb évfolyamosoktól átvették a végzősök a megszentelt tarisznyákat, majd a ballagási menet elindult az iskolába.

Verses, zenés, irodalmi műsorral készültek a diáktársak a végzősök búcsúztatására, amit a
sportpályán felállított díszes színpadon adtak elő. Dr. Ternyák Csaba érsek üdvözletét tolmácsolta Dr. Medvegy János apát-plébános. Csirmaz István igazgató útravaló gondolatai után a Széchenyi Alapítványi díjakat Dr. Fekete Zoltán polgármester úr, az okleveleket, könyv-, pénz- és egyéb jutalmakat Dr. Medvegy János apát plébános és a vállaltok képviselői adták át a kiemelkedő tanulmányi, szakmai és közösségi munkát végzett tanulóknak.

Az ünnepség záró momentumaként a ballagási menet végigvonult a feldíszített tantermeken, majd a jövőre ballagó diákok képviselői átvették az iskola zászlaját az ünnepeltektől.

Végezetül Versler Sándor atya áldását adta a jelenlévőkre, a vizsgák előtt álló tanulóinkra. Gratulálunk az osztályoknak, az osztályfőnököknek, Korpás Zsoltnénak a Szülői Munkaközösség elnökének, Pruskóczki Gáborné és Dr. Radványiné Fodor Valéria tanárnőknek a műsor szervezéséért, minden kedves közreműködőnek, akik emlékezetessé varázsolták ballagási ünnepségünket.

2016

Tíz ballagó osztály diákjai búcsúztak el iskolánktól, tanáraiktól, diáktársaiktól a 2016. április 29-én megrendezett ballagási ünnepségen. Még két technikus osztály is végez e tanévben.

Az esős délelőtt után borongós, de áldásosan kellemes délutáni időjárás kedvezett a szép esemény lebonyolításához.

Először 16 órai kezdettel szentmisén vettek részt a tanulók és rokonaik a Szent László templomban. Az ünnepélyes szertartás végén az alsóbb évfolyamosoktól átvették a végzősök a megszentelt tarisznyákat, majd a ballagási menet elindult az iskolába.

Verses, zenés, irodalmi műsorral készültek a diáktársak a végzősök búcsúztatására, amit a sportpályán felállított díszes színpadon adtak elő.  Csirmaz István igazgató útravaló gondolatai után a Széchenyi Alapítványi díjakat Dr. Fekete Zoltán polgármester úr, az okleveleket, könyv-, pénz- és egyéb jutalmakat Dr. Medvegy János apát plébános atya és Péter Zoltán igazgatóhelyettes adták át a kiemelkedő tanulmányi, szakmai és közösségi munkát végzett tanulóknak. Tállai András úr miniszterhelyettes, országgyűlési képviselőnk személyesen most először nem tudott jelen lenni, de üdvözletét és jókívánságait küldte a ballagóknak.

Vásárlási utalványt adott át Tóth Imre úr az ipartestület elnöke. A vállalatok képviselői, a Bakai Kft., a Schoen+Shandt Kft., a B-A-Z Megyei Agrárkamara elnöke jutalmakat és állásajánlatokat nyújtottak át a végzős tanulóinknak.

Az ünnepség záró momentumaként a ballagási menet végigvonult a feldíszített tantermeken, majd a jövőre ballagó diákok képviselői átvették az iskola zászlaját az ünnepeltektől.

Végezetül Dr. Medvegy János apát plébános atya áldását adta a jelenlévőkre, a vizsgák előtt álló tanulóinkra. Gratulálunk az osztályoknak, az osztályfőnököknek, Korpás Zsoltnénak a Szülői Munkaközösség elnökének, Bálintné Tóth Éva tanárnő műsorszervezőnek, minden kedves közreműködőnek, akik emlékezetessé varázsolták ballagási ünnepségünket.

2015

2014

Hét végzős osztály diákjai búcsúztak el iskolánktól, tanáraiktól, diáktársaiktól a 2014. április 30-án megrendezett ballagási ünnepségen.

Először szentmisén vettek részt a tanulók, és rokonaik a Szent László templomban 16 órai kezdettel, amit Medvegy János apát plébános celebrált. Az ünnepélyes szertartás végén a tizenegyedikes osztályoktól átvették a végzősök a megszentelt tarisznyákat, majd a ballagási menet elindult a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolába.

 Verses, zenés, irodalmi műsorral készültek a diáktársak a végzősök búcsúztatására, amit a sportpályán felállított színpadon adtak elő. Csirmaz István igazgató útravaló gondolatai után oklevelet és könyvjutalmat adott át a kiemelkedő tanulmányi, szakmai és közösségi munkát végzett tanulóknak. Az ünnepség záró momentumaként a ballagási menet végigvonult a feldíszített tantermeken, majd az itt maradó diákok képviselői átvették az iskola zászlaját a ballagóktól.

2013

Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola ballagási ünnepsége május 3-án a Szent László Templomban kezdődött. Lipcsák János káplán, érseki biztos, Dr. Medvegy János plébános és Jéger Károly pápai prelátus tartott misét a ballagókért. Megáldották az intézmény  új zászlóját valamint a végzősök tarisznyáját. A szent misét követően a program az iskola udvarán folytatódott. Az intézménytől ebben azt esztendőben hét osztály, összesen 177 diák köszönt el. Elsőként Csirmaz István igazgató mondta el gondolatait a végzősöknek, majd az alsóbb évfolyamosok búcsúztatták el ballagó társaikat. A műsor keretében került sor a kimagasló tanulmányi, sport és közösségi munkát végző diákok jutalmazására.

Ballagáson díjazottak

 Széchenyi Díjat kapott

12. B – Paksi Gergő –Kiemelkedő tanulmányi eredményéért, aktív közösségi munkájáért, a  természettudományos országos verseny, a biológia-egészségügyi megyei döntő I. helyezéséért, a Zrínyi Ilona matematika verseny II. helyezéséért, a Curie-természettudományi verseny II. helyezéséért.

12. F – Németi Attila Gyula – mezőgazdasági gépszerelő és gépjavító tanuló – A szakma Kiváló Tanulója Verseny országos hatodik, valamint a fémipari megmunkálások gyakorlati vizsgarész országos első helyezéséért és különdíjáért.

A Széchenyi István Szakképzési Alapítvány 10.000 Ft-os díját kapta

12. E – Paczók Károly – Közösségi munkájáért, jó tanulmányi eredményéért valamint a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntőjén való szerepléséért.

12. F – Murányi Marcell – Kiemelkedő tanulmányi eredményéért valamint a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért elődöntős eredményéért.

12. E – Galambos Anita – Kiváló tanulmányi eredményéért, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntőjén való szerepléséért, valamint kiemelkedő gyakorlati munkájáért.

 Nevelőtestületi dicséretet kapott

12. B – Kovács Péter – Kiemelkedő városi és iskolai sporteredményeiért. A Mezőkövesdi Kézilabda Club felnőtt és junior csoportjának játékosa.

12.D – Holló József – Jó tanulmányi eredménye és közösségi munkájáért.

Takács Sándor –  Jó tanulmányi eredménye és közösségi munkájáért.

Vécsi József – Az akrobatikus torna csoportban nyújtott teljesítményéért.

12.F – Tóth Géza – A 2014. április 22-25. között tartott Mg. Gépszerelő, Gépjavító SZKT Versenyen országos 10. helyezést ért el.

Seres Péter – A 2014. április 22-25. között tartott Mg. Gépszerelő, Gépjavító SZKT Versenyen országos 18. helyezést ért el.

 Igazgatói dicséretet kapott

12.A – Fügedi Edina – Közösségi munkájáért, az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Bérdi Kristóf –  Jó tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért.

Majtényi Irén – Jó tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért, iskolai ünnepségeken való szerepléséért.

Varga Ágnes – Jó tanulmányi és közösségi munkájáért, iskolai ünnepségeken való szép szereplésért. Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Riba Zsaklin – Közösségi munkájáért, iskolai ünnepségeken való szereplésért.

Szöghy Dóra – Közösségi munkájáért, iskolai ünnepségeken való szereplésért.

Nagy Gergő – Kimagasló sportteljesítményéért.

Zakar Mercédesz Kinga – Jó tanulmányi eredményéért.

12.B –  Dányi László – Kiemelkedő közösségi munkájáért.

Fodor Zsolt – Kiemelkedő közösségi munkájáért, az iskolai ünnepségeken való szerepléséért és a szónokversenyen elért eredményéért.

Kis Ádám – Az iskolai ünnepségeken való szerepléseiért.

Hankó Márk – Kiemelkedő iskolai sportmunkájáért. Az iskolai fociválogatott tagja.

12. D – Milicz Richárd – Jó tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért.

Balogh Gergő – Jó tanulmányi eredménye és közösségi munkájáért.

Tintér Béla – Kovács Kft.-nél végzett kiváló gyakorlati munkájáért.

12.E –  Nagy Márk – A testnevelés és sport teljesítményéért.

Hadadi Roland – A testnevelés és sport teljesítményéért.

11.H –  Jávor Ilona –  Kiemelkedő közösségi munkájáért és az iskolai ünnepségeken való szerepléséért.

Hindulák Péter – Kiemelkedő közösségi munkájáért és az iskolai ünnepségeken való szerepléséért.

12.G –  Lőrincz István – Jó közösségi munkájáért és az iskolai ünnepségeken való szerepléséért.

14.A – Magicz Dávid – Kovács Kft.-nél végzett kiváló gyakorlati munkája elismeréséért.

Oklevelet kapott

12. A – Tóth Gergő – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Simon Péter – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Suha Tímea – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Rézműves Noémi – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Bartók Szilvia – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

Fónagy Martin – Az OTP versenyen az országos döntőben elért 3. helyezésért.

12. D – Guba Dániel – gépi forgácsoló tanuló – A Bakai Kft. állásajánlattal és 20.000 Ft-tal jutalmazza. A díjat Kindornai József a Bakai kft. képviselője adta át.

12.F – Németi Attila és Tóth Géza – a Matyó Agrártermelő Zrt. pénzjutalmat és állásajánlatot ajánlott a tanulóknak.

12.D – Mészáros Dániel  szerszámkészítő tanulónak Hajdú Gábor, a Schön & Sandt Kft. vállalatvezetője munkaszerződést ajánlott.

2012

A Széchenyi István Szakképző Iskolában összesen 11 osztály (több, mint 250 tanuló) búcsúzott az alma matertől. Csirmaz István igazgató úr ünnepi beszéde után átadták a diákok teljesítményét elismerő jutalmakat.

2012-ben Széchenyi díjban részesültek: Lakatos Norbert, Bíró Aletta Dea, Laluska Gábor és Csrefkó Tamás.

A közösségi munkáért, a szép tanulmányi eredményért és a versenyeken való részvételért jó néhány diák könyvjutalomban és igazgatói dicséretben részesült. Ezután következett a végzősök zenés, verses műsora. Végül utoljára körbejárták az iskola tantermeit és az itt maradó diákok számára átadták az iskolazászlót a díszudvaron.

2011

Április 29-én délután 10 végzős osztály búcsúzott A Széchenyitől. Ragyogó tavaszi napsütés és csodálatosan feldíszített iskola várta a végzős diákjainkat. A verses, zenés irodalmi műsor, és igazgató úr búcsúzó szavai után a kiemelkedő tanulmányi eredményért és közösségi munkáért sok tanuló vehette át a dicsérő okleveleket és tárgyjutalmakat. Ezt követően még egyszer körbejárták az ünnepelt diákok az iskola termeit, végül pedig az iskolazászló átadására került sor a díszudvaron. Minden diákunknak sok sikert kívánunk az évvégi vizsgáihoz és bízunk benne, hogy mindannyian megállják a helyüket a munkahelyen és az iskolapadokban.

2010

2010. április 30-án búcsúztak iskolánk végzős tanulói a SZISZItől. Már hetekkel korábban elkezdődött a készülődés az ünnepségre. A műsorszámok, a ballagási dalok gyakorlása sok elfoglaltságot adott a szereplőknek. Április utolsó napján a diákok virágokkal díszítették a folyosókat, a tantermeket, a sportudvaron felállított színpadot. A végzősök változatos, színes műsorral búcsúztak, majd egy újabb szalag került fel iskolánk zászlajára. Igazgatónk méltatta a kiemelkedő tevékenységű tanulók munkáját, és felvázolta az elkövetkező napok, hetek feladatait. Jutalomkönyveket vettek át a legjobb közösségi munkát végző, a legjobb tanulmányi eredményt elért, és a legjobb szakmai teljesítményt nyújtó diákok. Az ünnepi műsor után még egyszer utoljára körbejárták a ballagók a tantermeket, hogy elbúcsúzzanak iskolánktól. Végül a díszudvaron átadták az iskola zászlóját a 11. osztály képviselőinek.

2009

2009. április 30-án virágba borult a Széchenyi István Szakképző Iskola a végzős diákok tiszteletére. Ebben az évben készült először róluk és az iskola dolgozóirólévkönyv, mely fényképeket és értékes gondolatokat tartalmaz. 9 osztály, összesen 198 tanuló vett búcsút az iskolától.

Osztály Osztálylétszám Osztályfőnök
12A Informatika 19 Farkas Hajnlaka
12B Gépészet 29 Petrán Józsefné
12D Mezőgazdasági gépész 10 Hajdú László
12E Élelmiszer-vegyiáru eladó 11 Gubáné Ináncsi Andrea
12G Felnőttképzés, kétéves nappali tagozat 32 Barta Judit
13D Asztalos,villanyszerelő, nőiruha készítő 30 Ádám János
12L Felnőttképzés, levelező tagozat 12 Lázár Mária Gabriella
14A Gazdasági informatikus
Kereskedelmi technikus
10
17
Horicsányi Attiláné
14B Autószerelő
Autóelektronikai műszerész
19
9
Tóth Zoltán

Rövid zápor után vette kezdetét a szép, tartalmas ünnepi műsor az udvaron gyönyörűen kialakított színpadon. Csirmaz István igazgató is elköszönt a diákoktól és kifejezte jókívánságait, biztatta őket a kitartó, szorgos tanulásra, helytállásra a munkában. Ezután került sor a Széchenyi-díj átadására, amit Kiss Katalin 12.g osztályos taqnuló kapott. Majd könyvjutalomban részesültek a jó tanulmányi eredményű és aktív közösségi munkát végzett tanulók. Végül újra végigjárták az ünnepeltek osztályfőnökükkel és az igazgatóval a tantermeket, az iskola zászlaját pedig átadták a 11. osztály képviselőinek. Sok szülő, rokon látogatott el hozzánk és reméljük egy szép emlékkel lettek gazdagabbak. Minden tanulónak sikeres vizsgákat és boldog jövőt kívánunk. Térjetek vissza hozzánk, szívesen látunk benneteket! Ne felejtsétek el iskolánkat, tanáraitokat, akik most fájó szívvel búcsúznak tőletek, de büszkék rátok, hogy sikeresen elvégeztétek az eddigi tanulmányaitokat.

Hozzászólások lezárva.