Évnyitó

2017

Szeptember 1-jén tanévnyitó szentmisével vette kezdetét a 2017-18-as tanév, melyre a Szent László templomban került sor.
A zsúfolásig megtelt templomban a szentmisét Dr. Medvegy János apát-plébános celebrálta Varga Pál atya közreműködésével, és 5 fős iskolai énekkar teljesített liturgikus szolgálatot.
Péter Zoltán, iskolánk új igazgatója, beszédében először köszöntötte a megjelent vendégeket, szülőket, pedagógusokat, diákokat, majd megköszönte Csirmaz István nyugalmazott igazgatónknak iskolánkért folytatott sikeres és sokrétű tevékenységét.
Ezutn hangsúlyozta, hogy fontosnak tartjaa katolikus szellemben történő nevelés folytatását és céljaként azt tűzte ki, hogy intézményünk a térség egyik legjobb szakképzést nyújtó iskolávává váljék. A tanév feladatainak teljestéséhez mindenkinek sok erőt, hitet és kitartást kívánt.
A szentmisét követően az iskola udvarán elhelyzett Mária szobor avatására került sor. Csirmaz istván megköszönte a jelenlegi iskolavezetésnek a szobor létrehozásában végzett munkáját. Eztkövetően Péter Zoltán igazgató felkérte Dr. Medvegy János apát-plébánost a szobor megszentelésére. Az ünnepélyes programot megtisztelték jelenlétükkel egyházi személyek, az önkormányzat képviselője és a helyi testvériskola igazgatója is.
Az ünnepség közös ima elmondéséval zárult.

2016

A törvényi változásoknak megfelelően Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola néven  kezdte meg intézményünk az új tanévet.

Templomunk zsúfolásig megtelt ebből az ünnepi alkalomból diákokkal, tanárokkal kísérő szülőkkel. A szentmise lebonyolítása Dr. Medvegy János apát-plébános és Versler Sándor atya közreműködésével történt. Sándor atya prédikációjában különös hangsúlyt kapott a hasznos, és mindenki számára legmegfelelőbb életcél kitűzése és keresztény erkölcsi normák betartása.

Csirmaz István igazgató tanévnyitó beszédében kiemelte a tanulás  és az egyéni felelősségvállalás fontosságát. Imádkozva, Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2016-2017-es tanévet.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

2015

2015. augusztus 31-én reggel 8 órától tanévnyitó szentmise keretében nyitottuk meg a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola negyedik tanévét. A Szent László templomban szép számban és ünnepi öltözékben jelentek meg diákjaink. A szentmise lebonyolítása Dr. Medvegy János apát-plébános és Versler Sándor atya közreműködésével történt. A prédikációban különös hangsúlyt kapott a keresztény erkölcsi normák betartása és hasznosítása az emberi kapcsolatokban, a családi életben. Az ünnepélyes alkalom végén Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét és közölte az első hét teendőit a diákokkal. Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2015-2016-os tanévet.

2014

Augusztus 31-én délután három órától tanévnyitó szentmise keretében nyitottuk meg a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Iskola harmadik tanévét. A csodálatosan felújított Szent László templomban szép számban és ünnepi öltözékben jelentek meg diákjaink.

A főcelebráns Dr. Medvegy János apát-plébános volt. Vadászi László iskolalelkész is részt vett a szentmise lebonyolításában. Az ünnepélyes alkalom végén Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét. Ezt követően Bene Imre igazgatóhelyettes közölte az első hét teendőit a diákokkal.

Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2014-2015-es tanévet.

2013

Szeptember elseje idén éppen vasárnapra esett. Adott volt tehát az időpont, délután három órától tanévnyitó szentmise keretében elkezdődik a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Iskola második tanéve. Az idő ugyan adott volt, a hely viszont annál kevésbé. A Szent László templomban ugyanis Istennek hála teljes belső felújítási munkálatok folynak. Megújulnak a gyönyörű, Takács István által megalkotott freskók. A művészi munkálatok miatt a templomunk alkalmatlan volt iskolánk bőséges számú diákjainak a befogadására. Adódott tehát a kérdés: hol legyen a tanévnyitó szentmise. Azért, hogy ez a jeles alkalom idén is a templomhoz kötődjön, az iskola vezetése úgy döntött, hogy szabadtéri szentmise lesz a templom előtti Szent László téren.

A szentmisén szép számban jelentek meg diákjaink. Az idő kegyes volt hozzánk, nem eredt el az eső, csak az erős szél okozott némi kellemetlenséget. A főcelebráns Dr. Medvegy János apát-plébános volt, aki szentbeszédében emlékeztetett arra, hogy az első pünkösdkor is szélzúgás kísérte a Szentlélek kiáradását az éppen útjára induló egyházra. Így jelképesen most is szélzúgás kísérte a Szentlélek kiáradását az új tanévünk kezdetén.

Iskolánk érseki biztosa, János atya a szentmise végén megfogalmazta az idei tanév mottóját, mely szerint három pillér kell hogy jellemezze iskolánkat: tudás, lelkiség, szolgálat. A megszerzett tudást ugyanis a keresztény lelkiség formálja át szolgálni vágyó szeretetté. Így lehetünk segítségére családunknak, népünknek, nemzetünknek.

Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2013-2014-es tanévet.

2012

A történelmi tanévnyitó ünnepséggel nyitotta meg az idei esztendőt iskolánk, mely szeptember 1-től a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola nevet viseli. Az ünnepséget a Szent László Templomban rendeztük meg. A köszöntőt dr. Medvegy János apát, plébános mondta, melyben üdvözölte az új intézmény diákjait. Ezt követően Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára térségünk országgyűlési képviselője beszédében kiemelte ennek az alkalomnak a történelmi jelentőségét. Dr. Fekete Zoltán polgármester tolmácsolta a gondolatait a diákság felé, majd átadta az iskola kulcsait Dr.  Medvegy Jánosnak, az Egri Főegyházmegye képviselőjének. Majd Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét, melyben felvázolta az első hét teendőit. Az ünnepség hangulatát a Szent Család Énekkar által előadott egyházi dalok tették meghitté.

2010

Idén augusztus 31-én tartottuk a tanévnyitó ünnepséget iskolánkban. Sajnos a csapadékos, hűvös időjárás miatt az épület falain belül került erre sor. A rendezvény ünnepélyes keretét a himnusz és a szózat biztosította. Szép szavalat hangzott el Lakatos Patrik tolmácsolásában. Csirmaz István igazgató úr köszöntő szavait Reich László műszaki igazgató követte, aki felsorolta a különböző osztályok gyakorlati és elméleti napjait, megtartotta az év eleji eligazítást.

Minden diáknak és pedagógusnak sikerekben gazdag új tanévet, kitartó munkát és jó egészséget kívánunk!

2009

2009.augusztus 31-én köszöntötték az új tanévet a Széchenyiben. Az ünnepi műsor szavalatot és iskolánk igazgatójának köszöntőjét tartalmazta. Ezután az igazgatóhelyettes tartott eligazítást a gyakorlati oktatást illetően. A jelenlévő diákok közül főként az elsősök tekintettek nagy izgalommal és várakozással az elkövetkező napok elé. Mindenkinek jó tanulást, sok sikert és boldog diákévet kívánunk!

Hozzászólások lezárva.