Évnyitó

2016

A törvényi változásoknak megfelelően Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola néven  kezdte meg intézményünk az új tanévet.

Templomunk zsúfolásig megtelt ebből az ünnepi alkalomból diákokkal, tanárokkal kísérő szülőkkel. A szentmise lebonyolítása Dr. Medvegy János apát-plébános és Versler Sándor atya közreműködésével történt. Sándor atya prédikációjában különös hangsúlyt kapott a hasznos, és mindenki számára legmegfelelőbb életcél kitűzése és keresztény erkölcsi normák betartása.

Csirmaz István igazgató tanévnyitó beszédében kiemelte a tanulás  és az egyéni felelősségvállalás fontosságát. Imádkozva, Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2016-2017-es tanévet.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

2015

2015. augusztus 31-én reggel 8 órától tanévnyitó szentmise keretében nyitottuk meg a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola negyedik tanévét. A Szent László templomban szép számban és ünnepi öltözékben jelentek meg diákjaink. A szentmise lebonyolítása Dr. Medvegy János apát-plébános és Versler Sándor atya közreműködésével történt. A prédikációban különös hangsúlyt kapott a keresztény erkölcsi normák betartása és hasznosítása az emberi kapcsolatokban, a családi életben. Az ünnepélyes alkalom végén Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét és közölte az első hét teendőit a diákokkal. Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2015-2016-os tanévet.

2014

Augusztus 31-én délután három órától tanévnyitó szentmise keretében nyitottuk meg a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Iskola harmadik tanévét. A csodálatosan felújított Szent László templomban szép számban és ünnepi öltözékben jelentek meg diákjaink.

A főcelebráns Dr. Medvegy János apát-plébános volt. Vadászi László iskolalelkész is részt vett a szentmise lebonyolításában. Az ünnepélyes alkalom végén Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét. Ezt követően Bene Imre igazgatóhelyettes közölte az első hét teendőit a diákokkal.

Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2014-2015-es tanévet.

2013

Szeptember elseje idén éppen vasárnapra esett. Adott volt tehát az időpont, délután három órától tanévnyitó szentmise keretében elkezdődik a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Iskola második tanéve. Az idő ugyan adott volt, a hely viszont annál kevésbé. A Szent László templomban ugyanis Istennek hála teljes belső felújítási munkálatok folynak. Megújulnak a gyönyörű, Takács István által megalkotott freskók. A művészi munkálatok miatt a templomunk alkalmatlan volt iskolánk bőséges számú diákjainak a befogadására. Adódott tehát a kérdés: hol legyen a tanévnyitó szentmise. Azért, hogy ez a jeles alkalom idén is a templomhoz kötődjön, az iskola vezetése úgy döntött, hogy szabadtéri szentmise lesz a templom előtti Szent László téren.

A szentmisén szép számban jelentek meg diákjaink. Az idő kegyes volt hozzánk, nem eredt el az eső, csak az erős szél okozott némi kellemetlenséget. A főcelebráns Dr. Medvegy János apát-plébános volt, aki szentbeszédében emlékeztetett arra, hogy az első pünkösdkor is szélzúgás kísérte a Szentlélek kiáradását az éppen útjára induló egyházra. Így jelképesen most is szélzúgás kísérte a Szentlélek kiáradását az új tanévünk kezdetén.

Iskolánk érseki biztosa, János atya a szentmise végén megfogalmazta az idei tanév mottóját, mely szerint három pillér kell hogy jellemezze iskolánkat: tudás, lelkiség, szolgálat. A megszerzett tudást ugyanis a keresztény lelkiség formálja át szolgálni vágyó szeretetté. Így lehetünk segítségére családunknak, népünknek, nemzetünknek.

Isten segítségét kérve kezdtük el tehát a 2013-2014-es tanévet.

2012

A történelmi tanévnyitó ünnepséggel nyitotta meg az idei esztendőt iskolánk, mely szeptember 1-től a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola nevet viseli. Az ünnepséget a Szent László Templomban rendeztük meg. A köszöntőt dr. Medvegy János apát, plébános mondta, melyben üdvözölte az új intézmény diákjait. Ezt követően Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára térségünk országgyűlési képviselője beszédében kiemelte ennek az alkalomnak a történelmi jelentőségét. Dr. Fekete Zoltán polgármester tolmácsolta a gondolatait a diákság felé, majd átadta az iskola kulcsait Dr.  Medvegy Jánosnak, az Egri Főegyházmegye képviselőjének. Majd Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét, melyben felvázolta az első hét teendőit. Az ünnepség hangulatát a Szent Család Énekkar által előadott egyházi dalok tették meghitté.

2010

Idén augusztus 31-én tartottuk a tanévnyitó ünnepséget iskolánkban. Sajnos a csapadékos, hűvös időjárás miatt az épület falain belül került erre sor. A rendezvény ünnepélyes keretét a himnusz és a szózat biztosította. Szép szavalat hangzott el Lakatos Patrik tolmácsolásában. Csirmaz István igazgató úr köszöntő szavait Reich László műszaki igazgató követte, aki felsorolta a különböző osztályok gyakorlati és elméleti napjait, megtartotta az év eleji eligazítást.

Minden diáknak és pedagógusnak sikerekben gazdag új tanévet, kitartó munkát és jó egészséget kívánunk!

2009

2009.augusztus 31-én köszöntötték az új tanévet a Széchenyiben. Az ünnepi műsor szavalatot és iskolánk igazgatójának köszöntőjét tartalmazta. Ezután az igazgatóhelyettes tartott eligazítást a gyakorlati oktatást illetően. A jelenlévő diákok közül főként az elsősök tekintettek nagy izgalommal és várakozással az elkövetkező napok elé. Mindenkinek jó tanulást, sok sikert és boldog diákévet kívánunk!

Hozzászólások lezárva.