Széchenyi bál

2015

2013

2013. november 9-én rendezte meg a Széchenyi István Katolikus Szakképzési Alapítvány jótékonysági bálját. A rendezvény célja a tehetséges diákok támogatása, a szaktárgyi versenyek országos fordulóin kiemelkedő helyezést elért tanulók jutalmazása, testvériskolai kapcsolatok kialakítása, ápolása.

A bál mindig nagy esemény iskolánk életében. Két évente rendezzük meg, mindig novemberben. A szervezés már hetekkel korábban megkezdődik.  Az iskola minden munkaközössége és dolgozója azon igyekszik, hogy a rendezvényre érkező vendégeket az ünneplőbe öltöztetett épület elvarázsolja és élvezhessék az est hangulatát.

Bálunk népszerűségére jellemző, hogy idén is zsúfolásig megtelt a feldíszített tornaterem, több mint 200 vendégünk volt.

Az est nyitányaként János atya – iskolánk érseki megbízottja – mondta el áldó szavait, majd a bál fővédnöke Tállai András a Belügy Minisztérium Önkormányzatokért felelős államtitkára és védnökei Dr. Fekete Zoltán városunk polgármestere és Csúri László a Wiktori Bt. igazgatósági tagja nyitotta meg a bált.

Ezután rövid műsor következett, amelyben elsőként vendégfellépőnk Mátyus Mónika Lili a moldvai csángók földjéről érkezett fiatal tanárnő énekelte el szülőföldjének autentikus balladáját. Majd iskolánk tanulói következtek! Retrokabaré jelenettel Fodor Zsolt és Kis Ádám emlékeztette a jelenlévő katonaviselt férfiakat „régi, szép éveikre”. Aztán Majtényi Irén, Lőrincz István és Csóka Erik énekeltette meg a közönség tagjait legendás magyar rock dalokkal. Végül nyitótánc következett, amelynek végén tanulóink bevonták a közönség tagjait is az első táncba.

A vacsora után elkezdődött a mulatság! A táncparkett zsúfolásig megtelt. Azonban aki beszélgetni akart, az is megtehette. Rendezvényünk sajátossága, hogy koktélbárt rendezünk be, ahol szakképzett mixerek különleges italokat készítenek a vendégeknek.

Hagyomány az is, hogy művészeti galériát szervezünk. Az idén Laczkó Pető Mihály és Tábori Aranka festőművészek,  valamint Fehér Tibor fazekas munkáiban gyönyörködhettünk. Köszönjük nekik, hogy részvételükkel emelték rendezvényünk színvonalát. Valyon Gergely 12-es tanuló külön is jó hangulatot teremtett. Harmonika muzsikájával nótázásra bírta vendégeinket.

A szokásnak megfelelően éjfélkor kezdődött a tombola. Gyors lebonyolításáért, köszönet a szülői munkaközösség tagjainak! Sokszor kellett végig járniuk a báltermet a nyereményekkel, mert támogatóinknak hála 220 darab tombolatárgyunk volt. Fődíjunk több is volt, mert a nyeremények között táblagépek, okostelefon, GPS, és sok más nagy értékű műszaki cikk és 50.000 Ft-os készpénzfelajánlás is volt. Sokan boldogan emelgették magasra nyertes szelvényüket. Vendégeink ezután reggelig ropták a táncot.

Alapítványi bálunk kitűzött célját elérte, támogatóinknak és vendégeinknek köszönhetően bevételünk több, mint 700.000 Ft volt.

Köszönjük diákjaink nevében!  Találkozunk 2 év múlva!

2011

Több, mint 160 vendég látogatott el a november 12-én megrendezett Széchenyi Jótékonysági Bálra. Az iskola nevelőtestülete és munkaközössége által szervezett bál bevétele az iskola alapítványának működését és a végzős diákokat támogatja. A bál fővédnöke dr. Fekete Zoltán polgármester volt. A bál védnöke Tállai András, a BM Önkormányzatokért felelős államtitkára és Németh Zoltán, a Modine Hungária KfT. ügyvezető igazgatója volt. A szakképzés támogatására 5 millió forintot ajánlott föl a Modine Hungária KfT. A vendégek Hadházy-Molnár Attila képeit is megtekinthették az ebédlőben berendezett kiállításon. Műveit meg is vásárolhatták. A szórakoztató báli műsorban iskolánk diákjai, Nyikes Linda, egykori tanulónk, és a Színészeti Egyesület tagjai léptek föl. Csirmaz István igazgató köszöntő szavai után a Matyó Néptánc Együttes tagjai ropták a táncot és csináltak fergeteges hangulatot az esthez. Az ízletes vacsora után következett a táncos szórakozás, amit éjféltől a tombolahúzás követett. A bál összbevétele 367135 forint volt, amit ezúton is köszönünk minden támogatónak.

Köszönjük minden kedves vendégünknek a részvételt és a támogatást. A szervezőknek a jól koordinált lebonyolítást.

2009

Nagy sikert aratott aSzéchenyi István Szakképző Iskolanevelőtestülete és Szülői Munkaközössége által szervezett jótékonysági bál, amire november 14-én került sor. Közel 150-en vettek részt a rendezvényen, melynek célja a Széchenyi István Szakképzési Alapítvány működésének és a végzős diákoknak a támogatása volt.

A köszöntő beszédet Csirmaz István az iskola igazgatója, az Alapítvány elnöke tartotta, majd Mata Tibor, a Mátrai Erőmű Zrt. Bükkábrányi Bánya igazgatója nyitotta meg a bált. Az ünnepi műsort a tanulók és a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjai mutatták be, melyre igyekezettel és szorgalommal készültek. A zenés, táncos produkciók nagy sikert arattak, majd az ünnepélyes nyitótánc következett, amit a tanulók az iskola tanműhelyében készített ruhákban adtak elő. A zenét városunk kedvelt zenekara, a Randevú Zenekar szolgáltatta. A bőséges és ízletes vacsorát a Millennium Étterem készítette és szervírozta.A vendégek büfében és hangulatos környezetű koktélbárban frissíthették fel magukat, és megtekinthették a Hadházi Molnár Attila festményeiből készült kiállítást. A megvásárolt képek árának egy részével a Széchenyi Alapítványt támogatták.

“A rendezvény jól sikerült, jól érezték magukat a vendégek. 120 tombola ajándékot sorsoltunk ki, s az eladott tombolák árából komoly bevétel származott. Köszönjük a vendégeiknek a részvételt és a felajánlásokat; a munkaközösségeknek a tombola ajándékokat és azok gyűjtését; a szülőknek a sok segítséget, amit az est folyamán és az előkészületekben nyújtottak, valamint a rengeteg süteményt, amit erre az alkalomra készítettek. A diákoknak pedig köszönjük a termek berendezésében és a hangulatos díszítés elkészítésében való aktív közreműködést. Nagy örömmel fogadtuk Mata Tibor Úr külön felajánlását, amely egyik diákunk Németországban való tanulását teszi lehetővé egy fél éven keresztül” -nyilatkozott Barta Judit az est szervezője.

Hozzászólások lezárva.