Biológia-Földrajz-Testnevelés

A munkaközösség tagjai:

Bodnár Péter munkaközösség-vezető
testnevelés, biológia
Ádám János testnevelés
Gáspárné Nyitrai Éva testnevelés, földrajz
Baranyi Dezső testnevelés
Horváth Anita biológia, földrajz

Testnevelés:

A munkaközösségünkben nincs benne, de a testnevelés órák megtartásában részt vesz Ádám István kollégánk is. Bekapcsolódott a sportprogramok lebonyolításába a rendezvények során, illetve szerdán és csütörtökön néhány tornászos érdeklődésű tanulónak tart edzéseket. A gyógytestnevelést az idei évben is Vinczéné Pázmándi Erika tartja.

Gratulálunk, fiúk!

Diósgyőrben 2016. április 19-én rendezték meg a megyei középiskolai V.-VI. korcsoportos kispályás fiú labdarúgás döntőjét. Ide az elődöntők korábbi győztesei jutottak: Földes Gimnázium, Berzeviczy Szakközépiskola. encsi Váci M. Gimnázium és a Széchenyi Katolikus Szakképző.

A nagy izgalommal várt összecsapásokat körmérkőzéses formában bonyolították le. Az első mérkőzésen szervezett játékkal a kiváló encsi Váci G. csapatát sikerült legyőzni /2:1/. A következő Földes Gimnázium ellen változatos, jó színvonalú küzdelem után döntetlen eredmény született /3:3/.

Várakozással indult az utolsó, mindent eldöntő találkozó a Berzeviczy ellen. Sajnos a nagy akarásba hiba csúszott, amit az ellenfél ki is használt, így vereséggel zártunk /1:5/.

Az eredményhirdetésen a Széchenyi Katolikus Szakképző csapata a bajnokság ezüst érmét vette át, ezzel a nagyszerű sikerrel gazdagította iskolánk sportéletét.

A csapat tagjai: Kis Martin Soma, Kövesdi Alex, Dányi Máté, Kovács István, Pusoma Viktor, Fekete Bence, Tóth Dávid, Nagy László, Horváth Norbert.

Miskolc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halkó Valentina 9.E osztályos tanuló asztalitenisz sportban indul különböző Heves megyei versenyeken, Füzesabonyban jár rendszeresen edzésekre. A Heves megyei bajnokságban indult vegyes párosban, melyet párjával meg is nyertek, így vegyes párosban ők a Heves megyei bajnokok.

A Heves megyei női egyéni ifjúsági bajnokságban második helyezést ért el.

Gratulálunk az elért kitűnő eredményekhez!

Az úszók ismét komoly sikert arattak. Ádám Gyöngyi 12.E és Ördög Rebeka 12.A osztályos tanulók idén is több úszóversenyen vettek részt és komoly eredményeket értek el.

A B.-A.-Z. megyei DSK szervezésében Miskolcon zajlott a nem leigazolt úszók versenyzése. Ördög Rebeka 100 m mellúszásban 4. helyezést ért el, 100m gyorsban 3. helyen végzett. Ádám Gyöngyi 100 m mellúszásban 2., 100m gyorson 1. helyezést ért el. Az első helyezésével kivívta a jogot az országos úszóversenyen való indulásra, melyen 14. helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk.

A Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége (KIDS) is szervez minden évben Kecskeméten egy országos úszóversenyt, melyen már eddig is nagyon szép eredményeket értek el. Idén is hozott el első helyezést iskolánk tanulója, Ádám Gyöngyi 50m gyorsúszásban az ország legjobbjának bizonyult a katolikus iskolák versenyében, és aranyérmet szerzett. Ördög Rebeka 50m gyorson 8., 50 m mellúszásban 5. helyezést ért el. Remélem, minden évben folytatódik ez a szép hagyomány.

uszok

halko2halko1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A félév sporteseményei az MSZIKSZI-ben

A honvédség szervezésében került sor egy országos honvédelmi versenyre, melyre 4 fős csapattal neveztünk. Sok feladatot kellett leküzdeniük, többek között gránáthajítás, tájékozódási futás, célba lövés, elméleti ismeretek terén kellett megmutatni tudásukat és edzettségüket. Csapattagok: Molnár Tamás 11.G; Pásztor Viktor 11.G; Hajdú Péter 11.E; Bacsik Dávid 11.E

Október 15-én rendezték Miskolcon az idei DSK mezei futóversenyt, melyen 3 tanuló képviselte iskolánkat. Az idő nem volt túl kegyes, de a természettel dacolva ügyesen helytálltak tanulóink., Kövesdi Alex 11.B: 42.hely, Pusoma Viktor 11.F: 12.hely, Tóth Dávid 11.B: 112.hely

A VI. korcsoportos fiú kézilabda csapat Sárospatakon mérettette meg magát november 12-én. A Szent László Gimnáziummal, a miskolci Hermann Ottó középiskolával és Sárospatak csapatával játszottunk nagyon jó és küzdelmes mérkőzéseket. A továbbjutás ezúttal nem sikerült.

A VI. korcsoportos fiúk futsall tudásban mérettették meg magukat Encsen, ahol 4 csapat részvételével rendeztek tornát. A megyei elődöntőben 2. helyezést értünk el Encs, Kazincbarcika, és Edelény részvételével.

 

Karácsonyi focitorna

A Karácsonyi Focitorna megszervezésének 15 éves hagyománya van iskolánkban.

Évről évre közel 150 tanuló szervez csapatokat a győzelem reményében. Idén rekord számú csapat nevezett, 25 osztály sportolóinak kellett megszervezni a kupát. A 25 csapat mérkőzéseinek lebonyolítása sok szervezést és pontos időbetartást igényelt, de ilyen nagy rutinnal már könnyen megbirkózik vele a testnevelők csoportja. A mérkőzések levezetésében idén szintén a testnevelők vettek részt, reméljük minden csapat megelégedésére. Az eredmények másodlagosak a mozgás öröme mellett, de mindenki a győzelemért küzd, önmagát és néha a másikat sem kímélve. A sportszerűség azonban idén is példaértékű volt.

Helyezések:

1. IN-TEAM 11. B (Lantos Balázs, Tóth Dávid, Bogdán Sándor, Kövesdi Alex, Kiss Martin Soma, Váradi Márk, Korpás Tamás)

2. CSONTRÁGÓK-TANÁROK (Ádám István, Bodnár Péter, Fügedi Csaba, Molnár Ferenc, Pikó István, Simon Róbert)

3. VETERÁNOK 14. A (Csató Sándor, Juhász Norbert, Dávid Norbert, Hankó Márk, Korpás Dávid, Flekács László, Bihari Szilveszter)

4. MOLNÁR LÁSZLÓ TANÍTVÁNYAI 13. B (Stefanecz Máté, Pintér Attila, Nagy Gergő, Holicskó Gergő, Vágási Tamás, Pintér Tamás, Hankó János Attila)

Gratulálunk a helyezetteknek, valamint az összes résztvevőnek!

Várunk benneteket jövőre is!

Testnevelők

 

Mezei futóverseny Miskolcon

IMG_20150326_110022A miskolci Repülőtéren rendezték meg 2015. március 26-án a Mezei futó Diákolimpia II.,III., IV., V., VI., korcsoport Megyei Döntőjét, ahol iskolánk is képviseltette magát.

Kellemes időjárási feltételek mellett remek versenynek lehettek részesei az iskolánk tanulói.

Az V. korcsoportos fiúk a 3,5 km-es távot közel 160 indulóval teljesítették.

Kövesdi Alex 10. B. osztályos tanuló a 35.,

Tengeri Martin 10. F. osztályos tanuló a 85., míg

Molnár Bálint 9. B. osztályos tanuló a 90. helyen ért célba.

A VI. korcsoportos fiúknak 4 km-es távot kellett futniuk.

Ebben a korcsoportban is több mint 150-en álltak rajthoz.

Iskolánkból Zakar Ferenc 11. F. osztályos tanuló a 49. helyet szerezte meg.

Gratulálunk! Szép volt fiúk! 🙂

 

Fantasztikus úszósikerek a Széchenyiben

2015-ben két tanuló képviselte iskolánkat a B.-A.-Z. Megyei Diáksport Szövetség által szervezett úszóversenyen, a 11.A osztályos Ördög Rebeka és a 11.E osztályos Ádám Gyöngyi.

Rebeka a leigazolt versenyzők között indult 100m mell, és 100m pillangó úszásnemekben, ahol a fantasztikus 2. és 3. helyezést érte el, alig lemaradva vetélytársaitól. Ezzel az eredményével lehetőséget kapott arra, hogy iskolánkat képviselje az országos versenyen, Győrben.

Gyöngyi 100m gyors és 100m mellúszásban indult nem leigazolt versenyzőként. Nem talált legyőzőre, így mind a két úszásnemben a szinte hihetetlen 1. helyezést érte el, így iskolánkat az országos versenyen fogja képviselni Győrben.

További jó versenyzést és ugyanilyen sikeres felkészülést kívánunk nektek!

úszó2 úszó1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi focitorna 2014

foci2Mint minden évben, 2014-ben is óriási érdeklődés követte már a nevezéstől a közkedvelt focitornát. Ebben az évben is 24 csapat részvételével zajlott a verseny, majdnem minden osztály nevezett, ahol focizni szerető és tudó fiúk vannak. Mindenki próbálja a dicsőséges első helyezést elérni, és nem csak az értékes Pizza Néró utalványok miatt, hanem a sport és a győzelem, illetve a tanári csapat legyőzése miatt. Ez a feladat, ahogy már sok más évben, idén sem sikerült a diákoknak. Az első helyet a díjazás nélkül induló „öregfiúk” nyerték, nagy fáradtság és erőn felüli akaraterő révén. A tanulói csapatok közül általában szintén a tapasztaltabb osztályok nyernek, a fiatalabbaknak nagyon jó tapasztalatot jelent a játékintelligencia megtapasztalásához. A karácsonyi szeretetcsomag idén sem maradhatott el, jól jött az elvesztett energia pótlásához.

A KARÁCSONY KUPA 2014 VÉGEREDMÉNYE:

  1. CSONTRÁGÓK-TANÁROK (ÁDÁM ISTVÁN, BARCZI ISTVÁN, BENE IMRE, BODNÁR PÉTER, FÜGEDI CSABA, MOLNÁR FERENC)
  2. SZÓDABIKABRÓNA 13.B ( TAKÁCS TAMÁS, TAKÁCS LEVENTE, NAGY GERGŐ, MOHÁCSI ZOLTÁN, BÁN BENCE, TÖRÖK NÁNDOR 3/12.G)
  3. ÚGYIS A BÍRÓRA FOGJUK 12.A (TÓTH DÁNIEL, NAGY GERGŐ, STEFANECZ MÁTÉ, TARCSI LÁSZLÓ, VÁGÁSI TAMÁS, NYITRAI PATRIK, PINTÉR ATTILA)
  4. GÉPÉSZ FC 11.B (KOVÁCS ISTVÁN, BÍRÓ BALÁZS, JUHÁSZ ÁDÁM, KOMLÓS DÁVID, PRODAN RICHÁRD, TARJÁNYI TAMÁS, SÁRKÖZI FLORENTIN)

Gratulálunk a helyezetteknek, valamint az összes résztvevőnek!

Várunk benneteket jövőre is!

 

Sportos Széchenyi Nap az MSZIKSZI-ben /2014/

Az iskolai rendezvények körében az első és egyik legfontosabb program a Széchenyi Nap. Próbálunk minden évben színes, és minél több tanulót megmozgató, valamint a diákok számára érdekes programokat összeállítani. Az idén biológia és földrajz tantárgyakból természetismereti TOTÓ keretén belül mérhették össze a tudásukat a tanulók, sportban asztalitenisz, fekve nyomás, labdarúgás, szkander közül választhattak az érdeklődő tanulók. Az alábbiakban egy kis fényképes összeállítást mutatunk meg a kíváncsi nézelődőknek.

Diáksport Nap az MSZIKSZI-ben /2014/

Októberben immár több éve megrendezésre kerül a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a Diáksport Napja rendezvénysorozat. Egy kis mozgással minden iskola felhívja a figyelmet a sport és a mozgás fontosságára, a tanulók aktívabb életre nevelésének fontosságára. Iskolánkban évfolyamonkénti váltófutással, kötélhúzással, akrobatikus szertorna bemutatóval próbáltuk meg hangulatosan felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, a nap mondanivalójára.

 

A tanórákon kívül az alábbi délutáni sportlehetőségek közül választhatnak tanulóink.

Délutáni edzésidőpontok:

Labdarúgás:              péntek      14.00-15.30 ( Ádám János)

Kézilabda:                   hétfő          14.00-14.45  (Bodnár Péter)

Úszás :                          szerda        13.40-15.10  (Bodnár Péter)

Érettségi felk.:          csütörtök  13.00-15.15  (Fügedi Csaba)

Sakk:                            szerda        14.00-15.30  (Sallai János)

Tánc szakkör:           szerda       14.00-15.30 (Ádám János)

Gyógytestnevelés:  szerda        14.15-16.30  ( Vinczéné Pázmándi Erika)

Az évet a sportprogramok tekintetében a Széchenyi Nap indítja, ahol a kispályás labdarúgó tornát idén csapatunk nyerte meg. A foci mellett szkander, fekvenyomás, asztalitenisz, sakk sportágakban mérhették össze tudásukat a tanulók.

Október 11-én, a Diáksport Napja keretében a különböző sportokat, a mozgás fontosságát, az egészséges életmódot népszerűsítettük a fiatalok körében. A programban évfolyamonkénti váltófutás, kötélhúzás, parkour bemutató szerepelt.

A megyei futsal középiskolai elődöntőben csapatunk a harmadik helyen végzett.

A Karácsonyi Focitorna idén is nagy népszerűségnek örvendett, sok csapat gőzerővel készült a meccsekre. 24 csapat részvételével zajlott az osztálycsapatok küzdelme, jó hangulatban, nagy küzdelemben, de sportszerű mérkőzéseken nyert a 12.E osztály csapata.

A kézilabda sportágban nagy sikert értek el tanulóink. Ebben az évben a leigazolt játékosok nagy száma miatt nem az amatőrben, hanem a rendes bajnokságban indultunk, és végül a megyei döntőbe jutás után a gimnázium csapatát legyőzve a bronzérmet szereztük meg.

A MSZIKSZI tanulói közül sokan részt vesznek Mezőkövesd és környékének sportéletében. A labdarúgó csapat utánpótlás csapataiban, az MKC felnőtt, serdülő és junior csapataiban, a mezőkövesdi úszó szakosztályokban, az ökölvívó csapatban, a mazsorett csoportban is megtalálhatók lelkes tanulóink.

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének(KIDS) úszó versenyét Kecskeméten bonyolították le, melyen a tavalyihoz hasonlóan két tanulónk vett részt. Polgár Péter 50m gyors úszásban, Ördög Rebeka pedig 50m mell, 50m pillangóúszásban vett részt. Ördög Rebeka mind a két úszásnemben 2. helyezést ért el.

Az amatőr kispályás labdarúgásban induló csapatunk ügyes játékkal bekerült a megyei döntőbe, majd Encsen 4. helyezést értek el.

Biológia- földrajz-rajz:

Egerben a Kutatók Éjszakája elnevezésű programon az iskola több tanulója is részt vett, ahol ingyenesen megismerkedhetnek a természet és a tudomány számos érdekességével.

A Széchenyi Nap keretén belül természettudományi TOTO-t töltöttek ki a tanulók, nagy érdeklődés kíséretében.

Az ANTSZ szervezésében a „Kár lenne, ha rák lenne” elnevezésű vetélkedőn a 9.D osztály tagjai közül 4 fő a 4. helyezést érte el.

Különféle rajzpályázatokat is hirdetett a félévben az iskola, melynek szervezésében és értékelésében munkaközösségünk is részt vett.

Gratulálunk minden részt vevő diáknak és felkészítőnek!

MEGYEI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA

Idén is több megyei labdarúgó verseny lebonyolítására került sor, melyeken iskolánk is részt vett. A legjobb eredményt a kispályás amatőr labdarúgó tornán szereztük, ahol labdarúgó csapatunk bejutott a megyei döntőbe, és 4. helyezést ért el.

Kézdivásárhelyi KSE Napok

Az önkormányzat szervezésében iskolánk tanulói részt vehettek a kézdivásárhelyi KSE Napokon, melyen iskolánk tanulói és a gimnázium fiataljai vehettek részt. Változatos programokon indulhattak fiataljaink, de a látnivalók is felemelőek és kihagyhatatlanok voltak. A programok közül az egész napos túra embert próbáló kihívás volt számukra, de mindenki ügyesen teljesítette az 50km-es gyaloglást, melynek fáradalmait feledtette a gyönyörű kilátás. Molnár Tamás tanulónk a 10km-es minimaratonon 3. helyezést ért el korcsoportjában, melyhez ezúton is gratulálunk.

1

DSC07227 DSC07230 DSC07287 DSC07289 DSC07290 DSC07296 DSC07307 DSC07320 DSC07335 DSC07352 DSC07370 DSC07371 DSC07372 DSC07373 DSC07380 DSC07383 DSC07395 DSC07440 DSC07441 DSC07468 DSC07469 DSC07470 DSC07492 DSC07493 DSC07499 DSC07511 DSC07519 DSC07531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIDS Úszóverseny Kecskemét

Idén ismét indultunk a katolikus iskolák között lebonyolított úszóversenyen. Két tanulónk képviselte iskolánkat, Ördög Rebeka és Polgár Péter. Ördög Rebeka idén is fantasztikus teljesítményt nyújtott, mindkét számban (50m mell, 50m pillangó) 2. helyezést ért el, alig lemaradva vetélytársától. Jövőre remélhetőleg egy fényesebb érem is kikerül a falra.

1 2 3

Hozzászólások lezárva.