Lelki napok

2016-17. tanév

lelkisnap2016. december 21-én került megrendezésre iskolánk diákjai számára az adventi hangulatot idéző karácsonyi szentmise és lelki nap. Az ünnepélyes hangulatú program a Szent László templomban kezdődött, ahol Dr. Medvegy János apát-plébános szentmisét celebrált Versler Sándor atya közreműködésével. A mise végén Csirmaz István igazgató megosztotta ünnepi gondolatait iskolánk diákjaival.

Ezt követően kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóink jutalmazására került sor: Hadobás Dávid a katolikus középiskolák országos versenyén elért 4. helyezésért tárgyjutalomban részesült.

A diákönkormányzat által meghirdetett Szent Erzsébet rajzpályázat dobogós helyezettjei oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át iskolánk igazgatójától. A templomból való kivonulás közben a turisztika és kereskedő szakmacsoport diákjai és tanárai mindenkinek mézeskalácsot osztottak és áldott karácsonyt kívántak.

Ezután a Közösségi Házban a 11.A osztály tanulóinak közreműködésével megtekintetük Dickens: Karácsonyi Ének című darabját. A színvonalas előadás nagy sikert aratott a hallgatóság körében. A felkészítés Szabóné varga Ágnes hittantanár vezetésével és Bálintné Tóth Éva tanárnő és Kozma Róbert tanár úr segítségével történt.

Ezt követően két előadást hallgattak meg a tanulók: egy részük a Közösségi Házban, másik részük iskolánk ebédlőjében. Ihos Ferenc a Verhita Rend tagja a szerzetesi munkáról, az

apostoli tevékenységről és a katolikus világmisszióról beszélt előadásában. Kós Ede atya a karácsony és a szeretet üzenetét juttatta el a fegyelmezetten viselkedő diákokhoz és tanácsokat adott az advent utolsó öt napjára vonatkozóan. Hangsúlyozta, hogy Jézus születésének ünnepe a béke, a meghittség és a szeretet jegyében teljen el.

A délig tartó program elősegítette az adventi készülődést és a karácsonyra való ráhangolódást és mindannyiunk számára maradandó élményt jelentett.

2015-16. tanév

 

2014-15. tanév

Nagyböjti lelki nap pedagógusoknak

„Ne félj, csak higgy!”

Immár hagyománnyá vált nagyböjti időben iskolánkban a nevelőtestület lelki napja. Különleges ajándékok ezek az alkalmak, mivel segítenek bennünket abban, hogy a nagyböjti időszak kiemelkedjen az év többi hónapja közül.

A Szent László Plébánia, segítő szervezésében, az előadást Gulyás Zsolt Karcagi plébános tartotta. Az iskola kápolnája méltó helyszínéül szolgált a közös elmélyüléshez.

A „nagyböjti tavasz” az Istenkeresés az elcsendesedés ideje! Zsolt atya kedves gondolatébresztő szavai után minden jelenlévő feltehette magában a kérdést, mit is jelent számára Isten? Hogyan élem meg az Istennel való kapcsolatomat, egyáltalán mit is gondolok Istenről?

Fontos, hogy időről – időre ezeket a kérdéseket feltegyük magunknak, tekintsük át Istennel való kapcsolatunkat! Hisz Isten jelen van az életünkben, gondoskodik rólunk és belép a mi világunkba, de fontos a mi részünkről az elköteleződés. A nagyböjt különösen alkalmas ezen gondolatok vizsgálatára, hisz a szent negyven nap a böjttel és az imádságos csendjével vezet el bennünket a lelki megújuláshoz, előkészítve Jézus feltámadásának örömét.

Nyilvánvalóan fontos, hogy igyekezzünk lelki megújulásunkon fáradozni, hiszen csak hiteles pedagógus tud maradandót alkotni.

A lelki délutánon mély gondolatok jutottak el a résztvevők szívéig. Köszönet Gulyás Zsolt atyának a lelki megnyugvást hozó, szeretetteljes szavaiért. Életére hivatására kérjük a Jó Isten bőséges áldását!

Iskolaszentelés

2015. február 13-án ünnepség keretében szentelte meg intézményünket és iskolánk kápolnáját főtisztelendő excellenciás Dr. Ternyák Csaba érsek úr.

Féléves átalakító, felújító munka ért véget februárban, melynek során sor került a nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére és az iskola hőszigetelésére.

A nagyszabású beruházás a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola Energetikai korszerűsítése” című, KEOP-4.10.0%

Hozzászólások lezárva.