Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint Gyula Város Önkormányzata idén is meghirdette az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt. A verseny célja az anyanyelv mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény és a  tanulók nyelvi érzékenységének fokozása.

Az Oktatási Hivatal által megszervezett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóra a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumában került sor. Szakközépiskolai kategóriában Burkus Tibor Mihály 11. D, szakgimnáziumi kategóriában Hadobás Dávid 12. B osztályos tanuló képviselte iskolánkat. A verseny helyesírási tesztből és az 1868-ban elfogadott népiskolai törvényről szóló tollbamondásból állt.

Gratulálunk Burkus Tibornak, aki a szakközépiskolások közül 1. helyezést ért el, és így továbbjutott az országos, Kárpát-medencei döntőbe. Felkészítő tanára Pruskóczki Gáborné tanárnő volt.

További szép eredményeket kívánunk Hadobás Dávidnak is, aki 4. helyezett lett a szakgimnáziumi versenyzők között. Felkészítő tanára Vavszeg Mária tanárnő volt.

  

Hozzászólások lezárva.