Karácsonyi lelki nap

December 21-én került megrendezésre a lelki napunk, amely ünnepélyes szentmisével kezdődött, amit dr. Medvegy János apát plébános celebrált.

A program a Közösségi Házban folytatódott Bakos Tamás atya előadásával, aki beszélt a karácsonyi szokások változásairól, a jelen külsőségeiről. Bemutatott egy betlehemi eseményeket feldolgozó modern kisfilmet, majd azt hangsúlyozta a Szent család példáján keresztül, hogy nem baj, ha nem ideálisak a körülmények karácsonykor. Az a fontos, hogy Jézus Krisztus születését, s az Isten szeretetét ünnepeljük és együtt legyünk a szeretteinkkel. Ezt követően Péter Zoltán igazgató az iskolai versenyek, pályázatok győzteseinek jutalmat és oklevelet adott át.

1. „A mi karácsonyfánk” rajzpályázat
1. helyezett: Leczó József 11. B
2. helyezett: Dargai Zsanett 10. A
3. helyezett: Halász Arnold 11. H

2. „Csodálatos természet” fotópályázat
1. helyezett: Nagy Ádám 1/12. J
2. helyezett: Bodnár Bertalan 10. B
3. helyezett: Füge Lili 11. A

3.”A mi karácsonyunk” fogalmazásíró pályázat
1. helyezett: Farkas Klaudia 12. A
2. helyezett: Kévés Adrián 11. B
3. helyezett: Füge Lili 11. A
Különdíj: Zsebe Anna 10. E

4. Szent Család a művészetekben című prezentáció készítő pályázat
1. helyezett: Sztodola Kristóf 11. B
2. helyezett: Tóth Réka 13. J
3. helyezett: Póta Martin 12. B

Rövid szünet után a 3 éve működő és bővülő létszámú iskolai énekkarunk karácsonyhoz kapcsolódó modern feldolgozásokkal szórakoztatta a közönséget.

A következő előadó Soltész Ian életmód tanácsadó volt, aki először az önismeret és az önbizalom fejleszthetőségéről osztotta meg tapasztalatait a jelenlévőkkel. Mindenkit arra biztatott, hogy gyakoroljuk azokat a cselekedeteket, amelyek boldoggá tesznek minket. Keressük a kihívásokat, merjünk kilépni a komfortzónánkból, mert így fejlődhetünk. Beszélt a pozitív gondolatok erejéről, a barátok hatásairól. Arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki tűzzön ki célokat, mert azok elérése közben fejlődünk.

A lelki nap utolsó szakaszában az Egri Jézus Szíve Plébánia ének- és zenekara adott koncertet, amely nagy sikert aratott a tanulóink körében.

Hozzászólások lezárva.