Karácsonyi szentmise és lelki nap

lelkisnapDecember 21-én került megrendezésre iskolánk diákjai számára az adventi hangulatot idéző karácsonyi szentmise és lelki nap. Az ünnepélyes hangulatú program a Szent László templomban kezdődött, ahol Dr. Medvegy János apát-plébános szentmisét celebrált Versler Sándor atya közreműködésével. A mise végén Csirmaz István igazgató megosztotta ünnepi gondolatait iskolánk diákjaival.

Ezt követően kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóink jutalmazására került sor: Hadobás Dávid a katolikus középiskolák országos versenyén elért 4. helyezésért tárgyjutalomban részesült.

A diákönkormányzat által meghirdetett Szent Erzsébet rajzpályázat dobogós helyezettjei oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át iskolánk igazgatójától. A templomból való kivonulás közben a turisztika és kereskedő szakmacsoport diákjai és tanárai mindenkinek mézeskalácsot osztottak és áldott karácsonyt kívántak.

Ezután a Közösségi Házban a 11.A osztály tanulóinak közreműködésével megtekintetük Dickens: Karácsonyi Ének című darabját. A színvonalas előadás nagy sikert aratott a hallgatóság körében. A felkészítés Szabóné varga Ágnes hittantanár vezetésével és Bálintné Tóth Éva tanárnő és Kozma Róbert tanár úr segítségével történt.

Ezt követően két előadást hallgattak meg a tanulók: egy részük a Közösségi Házban, másik részük iskolánk ebédlőjében. Ihos Ferenc a Verhita Rend tagja a szerzetesi munkáról, az

apostoli tevékenységről és a katolikus világmisszióról beszélt előadásában. Kós Ede atya a karácsony és a szeretet üzenetét juttatta el a fegyelmezetten viselkedő diákokhoz és tanácsokat adott az advent utolsó öt napjára vonatkozóan. Hangsúlyozta, hogy Jézus születésének ünnepe a béke, a meghittség és a szeretet jegyében teljen el.

A délig tartó program elősegítette az adventi készülődést és a karácsonyra való ráhangolódást és mindannyiunk számára maradandó élményt jelentett.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.