Katolikus találkozón a Széchenyi diákjai és tanárai

Június 30-án összesen 110 diák és pedagógus vett részt a meghitt hangulatú egri katolikus találkozón, amit pályázati keretből finanszírozott az iskola.

Először a szeminárium kápolnájában szentmisén vettünk részt, amit Versler Sándor atya celebrált, amelyben elköszönt a tanároktól és diákoktól, mivel az érsek atya áthelyezte Miskolcra a Mindszenty Plébániába. Személyes hangvételű prédikációjában elmondta, hogy jól érezte magát Mezőkövesden, és kérte, hogy utódját is fogadjuk szeretettel és segítőkészen. A misén Szabóné Varga Ágnes vezetésével, Szabó Fruzsina gitárzenéjének kíséretével iskolánk kórusa teljesített szolgálatot.

Igazgatónk is búcsút vett a jelenlévőktől, mert augusztusban ő is elhagyja iskolánkat nyugdíjba vonulása miatt.

A következő program az érseki palota megtekintése volt, ahol 3 csoportban jártuk végig az elmúlt évszázadokat felölelő kiállítást. Rengeteg érdekes információt hallottunk az idegenvezetőktől, értékes tárgyakat, festményeket tekintettünk meg a csodálatos épületben.

Majd 50 fő megtekintette a város alatti pincerendszert, míg a többiek a sétálóutcán töltötték el az egy órás szabadidőt.

Végül ízletes, 3 fogásos ebédet fogyasztottunk el a Szent József Kollégium jóvoltából, majd ezután vonattal utaztunk vissza Mezőkövesdre.

Köszönjük a lehetőséget, hogy tanár és diák ilyen nagy létszámban, ilyen hangulatos, sokáig emlékezetes programon vehetett részt.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.