Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkban – 1. nap

2019. május 20-án a 9. B, a 10. E, a 11. A és a 11. B osztály tanulói egy fantasztikus napot tölthettek el a Nyíregyházi Állatparkban.

A tölgyerdő árnyas fái alatt sétálva úgy éreztük magunkat, mintha vadregényes tájakon kalandoznánk. A ritkaságszámba menő állatokat – mint például a komodói óriás sárkánygyíkot, az afrikai elefántot és a fehér tigrist – kontinensenkénti felosztásban tekinthettük meg, így igazi Föld körüli kirándulást élhettünk át.

Nagyon látványos volt az oroszlánfókák show-ja, az Afrika panorámát egy hangulatos bambuszhídon sétálva nézhettünk végig, megcsodáltuk az Ócenáriumot a cápás üvegalagúttal, a dzsungelt az óriás vízeséssel, Dél-Amerika vadvilágát függőhidas kalandösvényen fedezhettük fel, és még sorolhatnánk, hogy mennyi csodálatos élményben volt részünk.

A kirándulás tanulóink szemszögéből:

„Nagyon élveztük a nap minden pillanatát ezen a kiránduláson. Számunkra a legnagyobb élmény az volt, hogy a „kocsikázoo” segítségével, egy elektromos kisbusszal kényelmesen körbemehettünk az állatkertben. Így nem fáradtunk el annyira és nyugodtan tudtunk közben beszélgetni is.” (9. B osztály)

„A busz reggel 8 órakor indult az iskolánktól, majd 10 órától már meg is kezdhettük a nagy állatkerti barangolásunkat (tevegelés, fóka show, cápaetetés, Félelem barlangja). Garantálom, hogy aki ellátogat a Nyíregyházi Állatparkba, annak felejthetetlen élményben lesz része.” (Szabó Lili 10. E)

„Amikor megérkeztünk Nyíregyházára, mindenki kapott egy csomag édességet. Szétváltunk csoportokba, és délután kettőig bolyonghattunk az állatkertben. Sok állatot megtekintettünk, de nem tudtuk bejárni az egész állatkertet. Az osztályunkból néhányunkat megkergetett a csirke. A legnagyobb élménykeltő látvány számunkra a fóka show volt. Jókat nevetgéltünk és sokat beszélgettünk az állatok viselkedéséről.” (Zsebe Anna 10.E)

„A busz nagyon kényelmes volt. Tetszett, hogy mindenki arra mehetett az állatkertben, amerre akart. Azt bánom, hogy nem volt időnk kiélvezni az egész napot, mert szívesen elnéztem volna néhány állatot több ideig is, de a kevés idő miatt szinte végigrohantuk az egészet. Tetszett a függőhíd, amelynek segítségével megnézhettünk néhány állatot fentről. Nagyon örültem neki, hogy a gyűrűs farkú makikhoz bemehettünk. Nagyon jó kikapcsolódás volt! Szívesen mentem volna még másnap is.” (Virág Ágnes 11. A)

„Számomra hatalmas élmény volt a nyíregyházi kirándulás. Nemcsak egy jó csapat- összekovácsoló kiránduláson vehettünk részt, hanem egy óriási meglepetés is volt számomra. Jó volt látni, hogy együtt a csapat, közösen csodálkoztunk rá a fóka show-ra, és bár kisebb csoportokban barangoltunk, időnként mégis összetalálkoztunk. Együtt nevettünk, csodálkoztunk, aggódtunk, hogy el ne vesszünk. Én személy szerint nagyon élveztem, és biztos vagyok abban, hogy mindenki más is. A rosszabb idő ellenére is fényt vittünk egymás napjába. Jó volt látni és érezni, hogy boldogok vagyunk együtt, élveztük a nap minden pillanatát.”  (Ócsai Virág 11. A)

„Az utazáshoz nagyon szép buszt kaptunk, ami ráadásul nagyon kényelmes is volt, különösen a bőrülések. Az út nem tartott sokáig, elég hamar odaértünk, és elénk tárult a folyamatosan megújuló állatkert látványa. A sok fa és a borongós időjárás miatt igazi esőerdő képe tárult elénk. Sajnos odabent már láttuk, hogy az előző napi eső megtette hatását, a kifutókon sár volt. A bemutató házakban sokféle színes hüllőt láttunk, nagyon szépek voltak. Egy maradandó élményben volt részünk.” (Kévés Adrián 11. B)

Mindnyájan fáradtan, de nagyon boldogan tértünk haza délután. Köszönjük, hogy betekintést nyerhettünk a Nyíregyházi Állatpark csodálatos világába!

Hozzászólások lezárva.