+36 49 505 280

szechenyi@mezokovesd.t-online.hu

OM aszonosító: 201 750

Felnőttképzési engedélyszám: E-001087/2015

MEZŐKÖVESDI SZÉCHENYI ISTVÁN KATOLIKUS TECHNIKUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

Középfokú beiskolázás

Technikumi képzéseink

A technikumi öt éves képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Az ágazati ismereteket adó második év után történik a szakmaválasztás.
A képzés során matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítani, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás. A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választania, mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé.
Technikumban végzettek jelentős előnyt élveznek a felsőoktatási felvételin a szakirányú továbbtanulás esetén. A szakképzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak, melynek mértéke tanulmányi eredménytől függ.

Szakképző iskolai képzéseink

A Szakképző iskola három éves képzés. Az ágazati ismereteket adó első év után történik a szakmaválasztás.
A következő két évben duális képzés formájában, elsősorban vállalatoknál zajlik a szakmai gyakorlatok átadása. A szakképzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak, melynek mértéke tanulmányi eredménytől függ. Szakmai bizonyítvány megszerzése után 2 év alatt felkészülhet az érettségi vizsgára, ill. második szakmára.
Az átlagosnál színvonalasabb tárgyi és személyi feltétel-rendszerünkkel az IPAR 4.0-ra készítjük fel tanulóinkat. Végzettjeink jó eséllyel pályázhatnak a felsőoktatásban való továbbtanulásra és megszerzett szakképesítésükkel szakmai karrierjük megvalósítására egyaránt.