Látogatás a Szent László Rádiónál

Január 15-én tanulóink, Hajdu Bianka /10.A/, Orosz Mónika /10.A/, Besenyei Piroska /13.A/, Monostori Levente /13.B/, Hadobás Dávid /13.B/, Adelsberger Dániel /10.B/, a diákönkormányzat aktív tagjai ellátogattak Egerbe a Szent István Rádió stúdiójába, ahol számos tanácsot kaptak a riport készítéshez kapcsolódóan. Kísérőik Dr. Radványiné Fodor Valéria és Bakos Tamás atya, iskolalelkész voltak.

Dankó Zsuzsanna szerkesztő, műsorvezető mesélt a rádió sokrétű tevékenységéről, s hangsúlyozta, hogy több mint 600 önkéntes segíti munkájukat, hogy minél változatosabb, érdekesebb műsorokat tudjanak sugározni.

Iskolánk ősztől bekapcsolódott a rádió egyházmegyei iskolarádiós hálózatába, amelyben 20 egyházi iskola vesz részt.

Az oktatási intézmények vasárnap délutánonként a Hangoló című műsorban kapnak lehetőséget riportjaik bemutatására. Iskolánk novemberben már bemutatkozott, s ezt a közös munkát a jövőben is szeretnénk folytatni. Legközelebb február elején várható 20 perces műsorunk.

A riportokat diákjaink készítik, ehhez kaptak szakmai segítséget a rádió munkatársaitól.

Örülünk a lehetőségnek, hogy az iskolánkban folyó sokrétű szakmai képzést, a lelki nevelést, a színvonalas diákéletet többen megismerhetik.

A riportok készítése során tanulóink kommunikációs készsége, kérdéskultúrája, személyisége is fejlődhet, s életre szóló tapasztalatokat, élményeket szerezhetnek.

Hozzászólások lezárva.