Március 15-i szónokverseny a Széchenyi István Katolikus Középiskolában

Mezőkövesd Város Önkormányzata idén a Széchenyi István Katolikus Középiskola diákjai számára hirdette meg a nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó szónokversenyt – Mit jelent számomra a március 15-e? – címmel.

A kétfordulós versenyre összesen 12 diák adta le a saját gondolatait tartalmazó írását. 3 fős zsűri értékelte a szónoklatokat, s ezekből a legsikeresebb ötöt hallgatta meg a szóbeli fordulón, melyre március 6-án került sor az iskola kápolnájában.

A versenyzők felkészülten, és kellő komolysággal vettek részt az ünnepélyes hangulatú megmérettetésben, amelyet Péter Zoltán igazgató nyitott meg.

A fiatalok üdvözlése után bemutatta a zsűrit, melynek tagjai: Barta Judit igazgatóhelyettes, Bálintné Tóth Éva magyartanár és Varga Pál atya, iskolalelkész voltak.

Az értékes egyéni gondolatokat, versrészleteket tartalmazó szónoklatok utaltak a 170 évvel ezelőtti történelmi eseményekre, hangsúlyozták a mai fiatalok felelősségét, feladatait és nagy hatással voltak a hallgatóságra.

A versengés végén a következő eredmények születtek:

  1. helyezett: Monostori Levente
  2. helyezett: Molnár Enikő és Hadobás Dávid
  3. helyezett: Csóka Ákos

Különdíjas: Kiss Márk

A szónokverseny  győztese az  iskolai és a városi megemlékezésen is előadja majd írását.

A diákok felkészítő tanárai: Vavszeg Mária és Dr. Radványiné Fodor Valéria voltak.

A verseny győztesei és résztvevői egy későbbi időpontban vehetik át jutalmukat a Polgármesteri Hivatalban a polgármester úrtól.

Gratulálunk diákjainknak és büszkék vagyunk rájuk!

Dr. Radványiné Fodor Valéria
történelemtanár

Hozzászólások lezárva.