Nyelvi országismereti verseny a Széchenyi  Katolikus Középiskolában

 A Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskolában április 4- én tartottuk meg idei nyelvi “országismereti” versenyünket.

Ebben a tanévben két mezőkövesdi céget választottunk ki, az angolosok számára a Kiss és Társa Vas és Fémipari Kft-t, a németeseknek pedig a Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t. A versenyzők feladata az volt, hogy készítsenek egy 15-20 diából álló PPT-t, amelyben a cégeket mutatják be minél sokszínűbben, változatosabban. Ehhez anyagot és ihletet az üzemlátogatások során kaptunk: Március 16-án a Kiss és Társa Kft-t mutatta be nekünk Kiss József Úr, március 21-én pedig Prókai Imre Úr kalauzolta végig csoportunkat a Kovács Kft. üzemcsarnokain.

A két fős csapatok igényes prezentációkat készítettek, amelyeket aztán a cégek képviselőiből és a nyelvtanárainkból álló zsűri értékelt. A versenyzők saját készítésű fotókkal és videóbejátszásokkal színesítették munkáikat.

A legjobbak:

Német:

1. helyezett: Farkas Klaudia és Lőrincz Zsolt

2. helyezett: Lovász Ramóna és Puporka Ramóna

3. helyezett: Gulyás Nikoletta és Pásztor Viktor

Angol:

1. helyezett: Hegyi Virág és Fügedi Csaba

2. helyezett: Hadobás Dávid és Kovács József Dániel

3. helyezett: Banka Beatrix és Szabó Ádám /a két cég és a Széchenyi Alapítvány jóvoltából értékes ajándékokat kaptak./

Fontosnak tartjuk, hogy a Széchenyi tanulói alaposan megismerjék lakóhelyük vállalatait, gyárait, hiszen lehetséges, hogy pár év múlva éppen itt fognak munkát találni. Az üzemlátogatások során sok jelenlegi és egykori tanulónkra ismertünk a kisebb- nagyobb gépek mellett! A győzteseknek gratulálunk, a cégeknek pedig még egyszer köszönetet mondunk!

A Széchenyi nyelvtanárai

Hozzászólások lezárva.