Nyelvi verseny a Széchenyiben

2018. április 16-án a nyelvi munkaközösség újra megrendezte a már hagyományos, tavaszi nyelvi versenyt, amelynek keretében egy, az iskolánkkal kapcsolatban lévő cég tevékenységi körét, megalakulásának történetét kellett bemutatni angol illetve német nyelven, PPT prezentáció formájában.

Az idei évben a Jacsó Kft.-re esett a választás. A zsűri tagjai között köszönthettük a cég egyik képviselőjét, Nyitrai Gábort, aki jelenlétével megtisztelte versenyünket.

Műszaki középiskola lévén nagyon fontos, hogy tanulóink a szakmai tárgyak mellett megfelelő használható idegen nyelvtudással rendelkezzenek. Sokan választják a külföldi munkavállalást, ahol szintén nélkülözhetetlen a legalább alapfokú nyelvtudás. Tanulóink legnagyobb hányada itthon helyezkedik el külföldi tulajdonú illetve külföldi kapcsolatokkal rendelkező cégeknél. Éppen ezért szakmai jellegű nyelvi versenyünket figyelemfelkeltésnek szántuk.

Tanulóink színvonalas előadásokat mutattak be angol és német nyelven. Reméljük ez a hagyomány az elkövetkezendő években is tovább él iskolánkban.

Köszönettel tartozunk a zsűri tagjainak, hogy elfogadták felkérésünket, valamint köszönjük a cég vezetőségének a támogatást, amelyből a díjazottak ajándéktárgyait vásárolhattuk meg.

 

Helyezettek:

Angol nyelv:

I. helyezett : Monostori Levente és Hadobás Dávid 11.B

II. helyezett: Barczi Attila és Tóth Zoltán 9.B

III. helyezett: Polgár Dániel és Hajdú László 12.J

 

Német nyelvből:

I. helyezett: Bíró Melitta és Fichter Sándor 11.A

II. helyezett: Szabó Lili és Konta Bettina 9.E

III. helyezett: Tóth Szabolcs és Dargai Szabolcs 10.B

 

A helyezetteknek gratulálunk és köszönjük mindenkinek a részvételt!

Hozzászólások lezárva.