Olvasási pályázat

Az iskolai könyvtár 2018 novemberében hirdette meg azt az olvasási pályázatot, amelynek témája a napló mint műfaj és a naplóírás volt. Ennek keretében diákjaink vállalták, hogy elolvasnak egy modern naplóregényt (Ari Folman: Anne Frank naplója, Gévai Csilla: Lídia, 16, Mán-Várhegyi Réka: A szupermenők vagy Németh Eszter: Kötéltánc). Ehhez kapcsolódóan kitöltöttek egy feladatlapot, és megfogalmazták olvasmányélményeiket.

„Anne kötetének legfőbb üzenete az, hogy ha bármilyen sérelem, igazságtalanság is ér az életben, mindig tudni kell méltósággal elviselni…  A megbocsátás erényével többek leszünk, sőt különbek.”

„Úgy gondolom, ez a napló tanulságos, mert sose nézzük le azokat az embereket, akik szegények, sose lehet tudni, hogy egyszer mi is azok leszünk-e egyik napról a másikra.”

„Konrád Lia egy 17 éves kisvárosi lány, aki nem találja a helyét a világban, Úgy érzi, nem számíthat sem a szüleire, sem a barátaira. Őszintén a blogjában meri csak leírni, mit is érez…  A könyv elolvasása közben valamilyen szinten magunkra ismerhetünk Lia személyében.”

Péter Zoltán igazgató úr 2019. január 23-án hirdetett eredményt, és adta át a megnyert könyvutalványokat. A versenyt Nyesténé Nagy Krisztina szervezte.

Az értékelés eredményeképpen a következő sorrend alakult ki:

3. helyezett: Szabó Lili (10. E)

2. helyezett: Virasztek Krisztina (12. A)

1. helyezett: Hazadi Dalma (10. A)

 

Gratulálunk nekik és minden pályázónak, aki gazdagabb lett azáltal, hogy elolvasott egy jó és izgalmas könyvet!

A pályázat egyik tanulsága, hogy bár kevesebbet olvasnak könyvet a mai fiatalok, és jelentős mértékben megváltoztak az olvasási szokások is, még mindig fontos és tartalmas élményforrás a könyv a tizenévesek életében.

 

Hozzászólások lezárva.