Operakalandon a Széchenyi diákjai

Május 11-én 28 diák és 4 kísérőtanár tekintette meg Erkel Ferenc Bánk Bán című operáját Budapesten az Erkel Ferenc Színházban.

Az Operakaland program keretében bemutatott darabot kb.1600 diák kísérte figyelemmel, akik az ország különböző középiskoláiból érkeztek.

A nemzeti  operánk fókuszában a hazaszeretet és a felelősségvállalás állt. A fő mondanivalója az volt, hogy  az élet gyakran tartogat nagy próbatételeket és a legjobb szándék ellenére sem sikerül mindig az ideális megoldást megtalálni.  A magyarságtudat erősítése és a hazáért való tenni akarás  gondolata eljutott a fiatalokhoz. A modern vizuális és színpadi megoldásokat tartalmazó 3 órás előadást vastapssal és hangos ovációval jutalmazta a fiatal, lelkes közönség az opera végén. Megható és felemelő érzés volt a tehetséges művészeket hallgatni és megtapasztalni, hogy diákjaink mennyire fogékonyak a színvonalas magyar opera iránt. Köszönjük az iskola Alapítványának a támogatást és a szervező, kísérő tanárok munkáját. Balázsné Gulyás Erzsébet, Györbíró Réka, Juhász Éva és Dr. Radványiné Fodor Valéria kísérte el a tanulókat az operakalandra.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.