Országos döntőbe jutott a Széchenyi Katolikus Középiskola diákja

 Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) több évtizedes múltra tekint vissza.

Az idei tanévben 2 tanulók a humán, 2 tanulónk pedig a reál tantárgycsoportban vett részt az iskolai fordulóban január végén.

A 60 perces írásbeli feladatlap feladatai előre meghatározott témakörökhöz kapcsolódtak.

Iskolánkból Szűcs Ferenc 9. H osztályos villanyszerelő tanuló bejutott a regionális fordulóba, melyre március 9-én került sor a Miskolci SZC Szentpáli Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában. A 90 perces írásbeli feladatlap kérdési történelemből az 1867-1918 közötti időszakhoz kötődtek, magyarból Jókai Mór életútjához, a Sárga rózsa című kisregényéhez valamint helyesírási és nyelvtani alapismeretekhez kapcsolódtak.

A jól szervezett versenyre a regisztrációt és az ünnepélyes megnyitót követően került sor, amelyben a szervezők hangsúlyozták, hogy fontos a művelt, tájékozott szakemberek képzése és gratuláltak a 3 kategóriában megjelent 58 diáknak az eddigi kimagasló teljesítményéért. Ezután a Szentpáli diákjai kulturális programmal kedveskedtek a diákoknak és kísérő tanáraiknak.

A humán tantárgycsoportban tanulónk a 2. helyen végzett, és az iskolai és regionális forduló eredménye alapján bejutott az országos döntőbe, amelyre április 21-én Balatonbogláron kerül sor. Gratulálunk kimagasló teljesítményéhez. Felkészítő tanárai. Pruskóczki Gáborné és Dr. Radványiné Fodor Valéria tanárnők voltak.

Hozzászólások lezárva.