Országos első helyezést értek el a Széchenyi diákjai

A Katolikus Pedagógiai Intézet országos pályázatot írt ki több kategóriában a „Szent László év” alkalmából. Iskolánk többek között „Szent László intelmei a mai ifjúsághoz” témakörben pályázott, ahol első helyezést ért el.

A kiírás szerint a diákoknak törvénykönyvet kellett írniuk, amely üzenet az utánuk következő tanulók számára, valamint mestermunkát kellett készíteniük.

Barta Judit igazgatóhelyettes vezetésével beneveztünk a pályázatra. Igazi csapatmunka volt a diákok és a tanárok részéről is.

Bágyi Tamás irányításával iskolánk három tanulója, Bana István, Tóth Dávid és Filkor Andrea készítette el a törvénykönyvet falapra és pirográffal.

A mestermunka egy Szent László báb elkészítése volt. Marton Ferencné segítségével Farkas Borbála tanulónk készítette el iskolánk tanműhelyében a bábot és ruháit. A zsűri külön kiemelte a mellvértet, amely a Szent László templom előtti szobor alapján készült, Szűz anya a kisdeddel van belehímezve. A báb fegyverzetét a tanműhelyünkben tanulók készítették Murányi János és Gál Bertalan valamint Fügedi László szakoktatók irányításával. Kardot, bárdot, koronát és pajzsot kovácsoltak. A fegyverzet készítése előtt CAD-CAM tervezővel készítették el a rajzokat Kiss Gábor igazgatóhelyettes irányításával, amelyet a zsűri külön kiemelt.

A díjat 2017. május 29-én a Nemzeti Múzeumban Alberto Bottari de Castello Magyarország apostoli nunciusa adta át. A díjátadásról bővebben a www.kurir.hu oldalon találhatók információk.

A részt vevő pedagógusok

Hozzászólások lezárva.