Palacsintázó

A 9. évfolyam turisztika szak diákjai 2017. április 27-én az egyik gyakorlati óra keretén belül Gundel palacsintát szolgáltak fel az általuk meghívott diáktársaiknak és tanáraiknak. Az iskola ebédlőjében terítettek meg ehhez az eseményhez.

A vendégek köszöntése után egy rövid történet hangzott el a palacsinta történetéről, melyben megtudhatták, hogy a palacsinta eredeti készítője nem Gundel Károly nevéhez fűződik, hanem Márai Sándor felesége Matzner Lola készítette ez az étteremben elsőként és mint  Márai-palacsinta vált ismertté. A történelem során, hogy továbbra is az étlapon szerepeljen ez a finom desszert, Gundel palacsintára keresztelték.

Az ilyen rendezvények alkalmával a diákok nem csak az ételek elkészítésével ismerkednek meg, hanem a protokollal (meghívók, itallapok, szerkesztésével, elkészítésével), vendéglátással (asztalok terítése, terítékek készítése, vendégek fogadása, tálalás, felszolgálás) és a magyar gasztronómiával.

Hozzászólások lezárva.