Pályaválasztási nyílt nap

2017. december 5-én szervezte meg iskolánk a pályaválasztási nyílt napot, mely új forgatókönyv szerint zajlott le.

Több, mint 200 nyolcadikos általános iskolás érkezett az iskolai rendezvényre, akik először meghallgatták Péter Zoltán igazgató tájékoztatóját az iskola tornatermében. Az ismertetőben elhangzott, hogy az általunk oktatott szakmák a hiányszakma kategóriába tartoznak, ezért nagyón jó az elhelyezkedési lehetőség később a munkaerőpiacon.

A földszinti aulában helyi vállalatok és cégek képviselői adtak tájékoztatást a náluk folyó termelésről, a foglalkoztatásról. Jelen voltak a Mezőkövesdi Bútoripair Kf., a Danamid Kft., a Jacsó Ipari és Kereskedelmi Kft., a Kovács Kft., a Bakai Szerszámgép Szerviz Kft., a Schoen+Sandt Hungary Kft., a Modine Hungaria Kft. és a Szal-Agro.

Az érdeklődők megtekintették iskolánkat, a tanműhelyeket, megismerkedtek a 3D-s nyomtató működési elvével, oktatórobotokat is kipróbálhattak, s előre megírt program alapján akadálypályán vezérelhettek.

A vendégeknek teával és általuk készített mézes süteménnyel kedveskedtek tanulóink. Távozáskor a látogatók az iskola logójával ellátott hand spinner játékot kaptak ajándékba.

Hozzászólások lezárva.