„Pomodoro Italiano” olasz gasztronómiai nap

A 9.A turisztika szakmacsoport tanulói, akik már megmutatták ügyességüket a mézeskalács alkotásában és díszítésében, egy olasz napot szerveztek 2019. február 27-re Pomodoro Italiano neven.

Két fogásos menüsorral készültek a diákok. Fő ételként gnocchit, desszertként tiramisut készítettek.
A rendezvényre diáktársaikat és az iskola tanárait, dolgozóit hívták meg.

Az ételek kitálalása és felszolgálása előtt közösen köszöntötték a vendégeket, akik megismerkedhettek e két remek olasz étel történetével is.

A gnocchi története:
A gnocchi ősét már az ókori római birodalom lakosai is ismerték. A burgonya európai elterjedését megelőző időszakban tartalmas tésztája lisztből, tojásból és vízből állt. A maihoz hasonló burgonyás gnocchit az 1880-as évektől készítik Itália szerte.

A tiramisu:
Ez az olasz édesség is büszkélkedhet több száz éves múlttal. A 17. század vége felé egy toszkán nagyherceg ellátogatott Sienába, ahol a barátságos és békeszerető lakosok egy édes desszertet készítettek az ő tiszteletére. Ez volt a mai tiramisu elődje.

       

 

 

Hozzászólások lezárva.