Sikeresen szerepelt országos versenyen a Széchenyi Katolikus Középiskola tanulója

A mai formájában 13 éve működő, három fordulós országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntőjébe 9. helyen jutott tovább a regionális fordulóból Szűcs Ferenc 9.H osztályos villanyszerelő tanuló.

Április 21-én, Balatonbogláron szervezte meg a rangos versenyt a Suliszerviz a helyi önkormányzat és két helyi középiskola közreműködésével.

Tanulónk a humán tantárgycsoport két fordulós versenyén bizonyította tudását, rátermettségét. Először magyar és történelem tantárgyakhoz kapcsolódó feladatokat oldottak meg számítógépes teszt formájában, majd a szóbeli fordulóban Arany Jánosként vett részt egy állásinterjún, ahol 4 fős szakmai zsűri előtt kellett a költő életútját, munkásságát, érdeklődését bemutatni.

Összesített eredményként országos 14. helyet ért el tanulónk, aki a legfiatalabbak közé tartozott és bizonyított a tudását, széles körű humán érdeklődését. A verseny végén az értékelésnél a zsűri kihangsúlyozta a verseny magas színvonalát, a tanulók tájékozottságát és azt, hogy ezek a feladatok a szakgimnáziumi tanulóknak is nagy kihívást jelentenének.

Gratulálunk diákunknak és további sikeres középiskolai tanulmányokat kívánunk. Felkészítő és kísérő tanáraik Pruskóczki Gáborné és Dr. Radványiné Fodor Valéria voltak.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.