Szalagavató 2019

Pénteken tartotta szalagavató ünnepségét a Széchenyi István Katolikus Középiskola. Ezúttal a sportcsarnok volt a rendezvény helyszíne, a műsort a végzősök tánca nyitotta, majd énekes, táncos, zenés, humoros produkciókat felvonultató összeállítás következett. Az esemény zárásaként megkapták szalagjukat, gyűrűjüket a diákok.

Kiss Gábor igazgató a szalagavató hagyományáról beszélt, a valahová tartozásról, arról, hogy a Széchenyi közösségének tagjai. Szerinte a fiatalok az elmúlt években megtanulhatták, hogy megéri egymást segíteni, s nem volt hiábavaló áldozat szüleiktől a róluk való gondoskodás. A szalagavató lezár egy korszakot és újat nyit az életükben, felnőttek. Föltette a kérdést, kaptak-e elég hitet, erőt, hogy megfeleljenek a kihívásoknak? A válasz igen. Arra biztatta őket, legyenek kitartóak, hiszen közel a cél, az utolsó kört csengették a versenyen, most kell igazán belehúzniuk, nem lazíthatnak a vizsgák előtt. Eddigi életük legnagyobb próbatétele vár rájuk, de segíteni fognak nekik. Egy tanulságos történetet is elmesélt, amely szerint mindenki magának tanul, a saját jövőjét építi, ezrét mindent bele kell adnia.

Bakos Tamás, az iskola lelkésze a várakozásról osztotta meg gondolatait. Mindig várunk valamit, a diákok például ezt az estét. Az advent is most kezdődött, hasonlóan az elmúlt hónapokhoz az is a tevékeny készülődésről szól. Kifejtette, a szalagavató tanúságtétel, az iskola is felvállalja, hogy a szalagot viselők az ő diákjai, s a tanulók is, hogy széchenyisek. Az a lényeg, hogy jelen legyenek, tudják megélni az igazai pillanatot.

Hozzászólások lezárva.