Széchenyi bál

2017. november 11-én rendezte meg a Széchenyi Szakképzési Alapítvány idei jótékonysági bálját, amit a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola nevelőtestülete és szülői munkaközössége támogatott. A rendezvény célja a tehetséges és szociálisan rászoruló diákok támogatása, a versenyeken kiemelkedő helyezést elért tanulók jutalmazása, a diákrendezvények lebonyolításának elősegítése.
A bál mindig nagy esemény iskolánk életében. Két évente rendezzük meg, mindig novemberben. A szervezés már hetekkel korábban megkezdődik. Az iskola minden munkaközössége és dolgozója azon dolgozik, hogy a rendezvényre érkező vendégeket az ünneplőbe öltöztetett épület elvarázsolja és felhőtlenül szórakozhassanak az est folyamán. Az idei bál Márton napra esett, ezért a dekoráció több részében a lúd jelent meg hangsúlyos elemként.

Bálunk népszerűsége töretlen, hiszen idén is zsúfolásig megtelt a csodálatosan feldíszített tornaterem. Nagy örömünkre szolgál, hogy volt diákjaink közül sokan vendégként tértek vissza iskolánkba, így a vendégek száma idén elérte a 206-ot.
Az est nyitányaként Péter Zoltán igazgató mondta el köszöntő gondolatait, majd a bál fővédnöke Tállai András miniszterhelyettes nyitotta meg a bált. Ezután a bál védnökeként Benyus Mihály úr, a Mezőkövesdi LEAX Hungary Kft. termelési igazgatója köszöntötte az egybegyülteket.
Az est folytatásaként rövid műsor következett, amelyben zenés, prózai és táncos produkciók váltották egymást. Mózerné Horga Stefánia énektanár és lánya Mózer Boglárka énekművész hallgató gyönyörű dalokat énekelt. Molnár Enikő Lázár Ervin: Soványító palacsinta című humoros meséjét adta elő. Farkas Klaudia Scsipacsov Tévedsz című versét tolmácsolta. Az iskolai énekkar is fellépett Szabó Fruzsina és Csóka Erik gitárkíséretével. Az ünnepi hangulat a vendégszereplők előadása során emelkedett a tetőpontra, amikor Százrózsás néptáncegyüttes fergeteges táncot mutatott be.

Az ízletes vacsorát a Millenium Étteremben készítették. Ennek elfogyasztása után elkezdődött a mulatság. A táncparkett zsúfolásig megtelt. Azonban aki beszélgetni akart, az is megtehette az ebédlőben kialakított hangulatos koktélbárban, ahol a Café szakképzett mixerei különleges italokat és óriáspalacsintát készítettek a vendégeknek.

Hagyomány az is, hogy művészeti galériát szervezünk. Az idén Suha János mezőkeresztesi amatőr festőművész munkáiban gyönyörködhettünk. Köszönjük neki, hogy részvételével emelte rendezvényünk színvonalát.

A szokásnak megfelelően éjfélkor kezdődött a tombolaszámok kihúzása. A gördülékeny lebonyolításáért köszönet a szülőknek és a diákjainknak! Sokszor kellett végig járniuk a báltermet a nyereményekkel, mert támogatóinknak köszönhetően több tucat értékes tombolatárgyunk volt. Vendégeink ezután hajnalig ropták a táncot a Randevú zenekar dallamaira.

A bál műsorvezetői Pruskóczki Gáborné és Papp Tamás kollégák voltak. Köszönjük egész estés munkájukat!
Alapítványi bálunk kitűzött célját elérte, támogatóinknak és vendégeinknek köszönhetően a bál bevételéből a közeljövőben jelentős eszközbeszerzést tudunk végrehajtani, növelve ezzel is képzéseink színvonalát.

Köszönjük diákjaink nevében! Találkozunk 2 év múlva!

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.