Széchenyi nap iskolánkban

Szeptember 20-án a tavalyihoz hasonló módon – ünnepséggel és vetélkedők sokaságával-ünnepeltük iskolánk névadójának születésnapját.

A verses, zenés megemlékezés 9:40-kor kezdődött , melyben diákjaink felelevenítették a „legnagyobb magyar” életútjának főbb állomásait és sokrétű tevékenységét. Felidézték korszakalkotó , máig aktuális gondolatait és róla szóló költeményekkel idézték fel emlékét. Pruskóczki Gáborné szervezte a hangulatos műsort, mely nagy élmény volt a hallgatóság minden tagjának.

Ezt követően Bágyi Tamás hitoktató mondta el a diákokhoz szóló ünnepi gondolatait iskolánk névadójának születésnapja kapcsán.
Kiss Gábor igazgató a diákönkormányzat képviselőivel megkoszorúzta az iskola udvarán álló Széchenyi szobrot.

Ezután iskolánk igazgatója ismertette a nap további forgatókönyvét: sport és tanulmányi vetélkedők álltak a tanulók rendelkezésére.
Lánchíd tablókészítő pályázaton, történelmi, helyesírási, kereskedelmi , informatikai totón mérhették össze tudásukat a diákjaink. A díszudvaron „Földünk jövője a tét” elnevezésű aszfaltrajz versenyen vehettek részt.
Sport- és ügyességi vetélkedőkből válogathattak:a sportudvaron volt élő csocsó, boksz verseny,fekve nyomó és szkander verseny, melyeken sok-sok diák küzdött a győzelemért. A sportpályán évfolyamok közti foci bajnokság zajlott.

Ezen a változatos programokkal bővelkedő délelőttön minden vállalkozó szellemű tanuló megtalálhatta a képességének és érdeklődésének megfelelő aktív kikapcsolódási lehetőséget, és szerezhetett sikerélményt .

Köszönjük valamennyi szervező pedagógus munkáját!

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.