Széchenyi nap iskolánkban

Szeptember 21-én  a tavalyihoz hasonló  forgatókönyv szerint került megrendezésre Gróf Széchenyi István születésnapjának megünneplése.

A ragyogó napsütés ideális körülményeket biztosított az ünnepi megemlékezés szabadtéri lebonyolításához.

 A verses, zenés irodalmi műsor 9:30-kor kezdődött , melyben diákjaink felelevenítették a „legnagyobb magyar” életútjának főbb állomásait és sokrétű tevékenységét. Bágyi Tamás hitoktató szervezte és Dr. Radványiné tanárnő segítette  a hangulatos műsor lebonyolítását.

 Ezt követően Bakos Tamás káplán atya mondta el a diákokhoz szóló ünnepi gondolatait iskolánk névadójának születésnapja kapcsán.

Péter Zoltán igazgató és Bakos Tamás  iskolalelkész  a diákönkormányzat képviselőivel megkoszorúzta  az iskola udvarán álló Széchenyi szobrot.

Ezután iskolánk igazgatója ismertette a nap további forgatókönyvét: sport és szellemi vetélkedők álltak a tanulók rendelkezésére.

A díszudvaron Katus Attila aerobic világbajnok életvezetési tanácsokkal látta el a hallgatókat és aerobic foglalkozáson vehettek részt a vállalkozó szellemű diákok, tanárok.

Sport- és ügyességi vetélkedőkön vehettek részt a jelenlévők. A tornateremben volt élő csocsó, a földszinten darts, pingpong, a sportudvaron fekve nyomó és szkander verseny, melyeken sok-sok diák küzdött a győzelemért. A sportpályán foci bajnokság zajlott, ahol 2 csapatunk  küzdött meg a Szent László Gimnázium focistáival,  és az „A” csapatunk a győzelmet jelentő serleget  is elhozta. Gratulálunk győzelmükhöz.

A földszinti aulában  a humán munkaközösség által meghirdetett „Társasági élet a reformkorban” című tablókészítő pályázat munkáit kiállítottuk és ehhez a témakörhöz kapcsolódóan diákjainknak totó kitöltésére volt lehetősége .

Ezen a változatos programokkal teli délelőttön mindenki megtalálhatta a képességének és érdeklődésének megfelelő aktív kikapcsolódási lehetőséget.

Köszönjük valamennyi szervező pedagógus munkáját!

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.