TÁJÉKOZTATÁS A 2020/2021. TANÉVRE TÖRTÉNŐ BEIRATKOZÁS RENDJÉRŐL

Kedves leendő Tanulóink! Tisztelt Szülők!

A 2020/2021. tanévre a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikusan is beiratkozhat. Elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től van lehetősége a szülőnek vagy törvényes képviselőnek, hogy az iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse az iskola részére a “Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Az adatok elektronikus úton történő megküldésére 2020. június 18-ig van lehetőség (BKI folyamat záró napja). Az elektronikus beiratkozás folyamatáról részletes tájékoztatást talál az alábbi linken:

Segédlet

Amennyiben nem kíván élni az elektronikus beiratkozás lehetőségével, lehetőség van személyes beiratkozásra is. Ebben az esetben:

A személyes beiratkozás időpontja: 2020. június 23. kedd 8.00 – 10.00 óra.

A beiratkozás helyszíne:

 • Informatika és távközlés,  Mezőgazdaság és erdészet technikus képzésre felvett tanulók a – földszint  1. tanterem
 • Kereskedelem, Gépészet technikus képzésre felvett tanulók földszint 2.terem
 • Autógyártó, Gépi és CNC forgácsoló, Villanyszerelő szakképző iskolai képzésre felvett tanulók – földszint 3 terem
 • Kereskedelmi értékesítő,  Hegesztő szakképző iskolai képzésre felvett tanulók – földszint  4. terem
 • Mezőgazdasági gépész,  Kőműves szakképző iskolai képzésre felvett tanulók
  –  1. emelet  11. terem

A beiratkozásra eredeti példányban kell hozni:

 • általános iskolai bizonyítvány  (amennyiben rendelkezésre áll.)
  Azon tanulók esetében, akik nem kapták meg a bizonyítványukat elektronikus formában sem,  iskolánk  felveszi a kapcsolatot az általános iskolával és elkéri  a bizonyítványt.
 • nyilatkozat a tanulók szakmai alkalmasságának előzetes vizsgálatához és véleményezéséhez
 • a tanuló személyi igazolványa
 • a tanuló lakcímkártyája
 • a tanuló TAJ kártyája
 • az okmányirodában kapott NEK azonosítót tartalmazó lap.

A dokumentumokat, elektronikus beiratkozás esetén, csatolni kell elektronikusan a BKI ügyhöz. Személyes beiratkozás esetén a dokumentumok eredeti példányát szükséges bemutatni. Az eredeti általános iskolai bizonyítvány a középiskolában marad, mert a beiratkozás tényét ebben záradékoljuk.

Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat lehetősége van a 2020/2021. tanév első napján (2020.09.01) bemutatni az iskolában.

A tanuló a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a NEK adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően későbbi időpontban, a nyári szünetben a tanulói ügyintézési napokon is benyújthatja az iskolában. Iskolánk a Bayer Róbert Középiskolai Kollégiummal tart kapcsolatot. Amennyiben a tanuló kollégiumi ellátást igényel a beiratkozás napján, június 23-án a kollégium képviselője iskolánkban tartózkodik és segít a kollégiumi beiratkozás ügyintézésében.

Kiss Gábor
intézményvezető

Hozzászólások lezárva.