Tanévnyitó és Mária szobor szentelés

Szeptember 1-jén tanévnyitó szentmisével vette kezdetét a 2017-18-as tanév, melyre a Szent László templomban került sor.
A zsúfolásig megtelt templomban a szentmisét Dr. Medvegy János apát-plébános celebrálta Varga Pál atya közreműködésével, és 5 fős iskolai énekkar teljesített liturgikus szolgálatot.
Péter Zoltán, iskolánk új igazgatója, beszédében először köszöntötte a megjelent vendégeket, szülőket, pedagógusokat, diákokat, majd megköszönte Csirmaz István nyugalmazott igazgatónknak iskolánkért folytatott sikeres és sokrétű tevékenységét.
Ezutn hangsúlyozta, hogy fontosnak tartjaa katolikus szellemben történő nevelés folytatását és céljaként azt tűzte ki, hogy intézményünk a térség egyik legjobb szakképzést nyújtó iskolávává váljék. A tanév feladatainak teljestéséhez mindenkinek sok erőt, hitet és kitartást kívánt.
A szentmisét követően az iskola udvarán elhelyzett Mária szobor avatására került sor. Csirmaz istván megköszönte a jelenlegi iskolavezetésnek a szobor létrehozásában végzett munkáját. Eztkövetően Péter Zoltán igazgató felkérte Dr. Medvegy János apát-plébánost a szobor megszentelésére. Az ünnepélyes programot megtisztelték jelenlétükkel egyházi személyek, az önkormányzat képviselője és a helyi testvériskola igazgatója is.
Az ünnepség közös ima elmondéséval zárult.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.