Tanévnyitó Veni Sancte a Bazilikában

2019. augusztus.28-án iskolánk tantestülete részt vett az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézményeinek Veni Sanctéján.

Köszöntőt mondott ft. Juhász Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák főhatóságának elnöke.

A tanévnyitó Veni sancte szentmisét ft. exc. Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom- Budapesti Érsek celebrálta. Ezt követően előadást hallgattunk meg “A katolikus iskolák pedagógusainak szerepe ma” címmel, Ft. exc. Dr. Erdő Péter életszemlélet továbbadására, a katolikus szentmisék látogatására és a hit erősítésére biztatta a pedagógusokat.

Majd ft. Dr. Papp Miklós görögkatolikus lelkész, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola docensének előadása következett, melyben az elfogadó és a sürgető, kemény szeretet gyakorlására biztatta a jelenlévőket. Fontosnak tartja, hogy ereszkedjünk le a diákokhoz és emeljük fel őket egy nívósabb szintre.Az örök értékek – a család, a becsület, kultúra – melletti kiállásra bátorított mindenkit.

Végül Molnár-Gál Béla diakónus, a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium igazgatójának magával ragadó előadását hallgattuk meg “Hátrányos helyzetű tanulók és szülő az iskolában” címmel. Mondandójának központi gondolata az volt, hogy milyen módszereket alkalmazva tudjuk a hátrányos helyzetű tanulókat segíteni tanulmányaiban, problémáik megoldásában. Hit, humor, hatékonyság szavaknak a jelentését elemezte a pedagógiai munka során.

Az ünnepélyes hangulatú tanévnyitó végén Dr. Ternyák Csaba egri érsek Szent Gellért díjakat adott át tizenegy, kiemelkedő munkát végzett pedagógusnak. Iskolánkból Barta Judit igazgatóhelyettes aranyfokozatú Szent Gellért díjat kapott, a legrangosabb érseki elismerést.

Gratulálunk kitüntetéséhez és további eredményes munkát kívánunk!

Dr. Radványiné Fodor Valéria

Hozzászólások lezárva.