Tanévnyitó Veni Sancte az egri Bazilikában

Augusztus 29-én iskolánk tanárai, szakoktatói, vezetősége részt vett az Egri Főegyházmegye köznevelési intézményeinek tanévnyitóján Egerben, a Bazilikában.

A meghívott vendégek először Dr. Freund Tamás akadémikus, egyetemi tanár Agyhullámok, tanulás, kreativitás című előadását hallgatták meg, melyben a művészeti élmény emberi fejlődésben betöltött szerepe volt a középpontban.

Ezután Dr. Csépe Valéria akadémikus, egyetemi tanár előadása következett, melynek témája a tanulás- és tanulócentrikus tartalmi megújulás a köznevelésben volt.

A Veni Sancte szentmisét Dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatta be, aki a következő evangélikus idézet köré építette prédikációját: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat.” Jézust, az igazi pedagógust állította példaként a tanárok elé és kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a tantárgy és a diákok szeretete a hatékony lelki nevelésben és a tanítási folyamatban.

Az ünnepélyes tanévnyitó záró momentumaként Szent Gellért díjakat vehettek át a kiemelkedő teljesítményű pedagógusok. Az érsek úr végül megnyitotta a 2018-19-es tanévet és mindenkinek sok sikert, lelki feltöltődést kívánt.

Hozzászólások lezárva.