Az iskolai diákönkormányzat tagjainak közreműködésével új riportot készítettünk a Szent István Rádió Hangoló című műsorába, amelynek sugározására március 21-én kerül majd sor.

A beszélgetés apropóját az adta hogy a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett „1000 év katonái” versenyen az induló 52 csapat közül az iskolánk az előkelő 7. helyezést érte el és így bejutott az országos döntőbe.

A felkészítő tanárok és két csapattag adott interjút: Hüvelyes László tanár úr, Gáspárné Nyitrai Éva tanárnő, Lőrincz Bernadett 10.A és Vályi Nagy Bálint 10.B osztályos tanulók.

A beszélgetés során a 4 fordulós csapatverseny kihívásairól, a közös élményekről, az ismeretek gyarapodásáról meséltek. A feladatok teljesítése során új közösség kovácsolódott, számos érdekes feladatot teljesítettek, és voltak vicces pillanatok is.

 Komoly előkészületet, felkészülést igényel az országos döntőn való részvétel, ahol szintén szeretnének a csapattagok szépen helytállni.

Az iskola bekapcsolódott a honvéd kadét programba, mely számos készséget fejleszt, sok ismerettel gazdagítja a tanulókat és a továbbtanulás szempontjából is jó lehetőséget kínál majd a két  év múlva érettségizőknek. Munkácsi Tímea a diákönkormányzat elnöke kérdéseire válaszoltak a riportalanyok.

Az interjú második részében Bakos Tamás atya, iskola lelkész beszámolt a közelmúltban lezajlott felvételi elbeszélgetések lebonyolításáról, azok pozitív tapasztalatairól.

Ezt követően a húsvéti lelki előkészületekről, az elcsendesülés fontosságáról osztotta meg gondolatait. Hangsúlyozta, hogy nélkülözni kell a személyes találkozást a tanulókkal, így a húsvéti lelki nap tartalma is digitális formában fog eljutni az iskola tanulóihoz, oktatóihoz.