Az elmúlt évekhez hasonlóan iskolánk diákjai, a 2021/2022-es tanévben is háromnapos hittantáborban vehettek részt. A tábort még közvetlenül az adventi idő előtt november 17-18-19.-én megszerveztük, ezzel is ráhangolódva az ünnep előkészületeihez. A táborban tíz diák és két kísérő vett részt. A táborban résztvevő diákokat több osztályból válogattuk össze és csoportos feladatokat találtunk ki. A célunk az volt, hogy jobban megismerjék egymást és új baráti kapcsolatokra tegyenek szert. Mindennap bőséges étkezést biztosítottunk diákjaink számára. A közös imák és étkezések mind-mind hozzájárultak a közösség formálásához.

Első napi programunk igazi ráhangolódásnak bizonyult a Mezőkövesd-Zsóryba látogattunk ki egy egész napos programra. A közösségfejlesztés fontos célja volt a hittantábornak. Fontosnak tartottuk, hogy különböző évfolyamokról válogassuk össze a katolikus gyerekeket, hogy jobban ismerjék meg egymást, ezzel kialakítva egy közösséget, hogy majd az iskolában ezzel is kedvet csináljanak, és jó példát mutassanak a kevésbé vallásos tanulóknak. A programokba ezért választottunk több ismerkedő, névtanuló játékot és kommunikációs játékot is, valamint kreatív feladat is volt, egyénileg mindenki készíthetett adventi koszorút. Ezeket az elkészített koszorúkat az osztálytermekben helyeztük későbbiekben el.

Második nap Egerbe látogattunk, ahol ellátogattunk az Érseki Palotába, megcsodálhattuk az Érseki Könyvtárat és interaktív betekintést nyertünk a Spekula Csillagvizsgáló (Csillagászati Múzeum), … Csillagvizsgáló, Camera Obscura, Varázsterem, Planetárium) Varázstorony kiállításaiba.

Harmadik nap Mezőkövesden folytattuk a kirándulásunkat. Nagyszerű idegenvezetéssel bejárhattuk a Takács István kiállítást a Matyó Múzeumot és a Gépmúzeumot is.

A hitélet megszilárdítása mellett fontosnak tartjuk a hagyományőrzést a múlt megismerését, ami legyen követendő példa számukra.

A szabadidős tevékenységek mellet nagy hangsúlyt fektettünk színvonalas előadások szervezésére, amelyek elősegítik diákjaink fejlődését, előmenetelüket.