Intézményünk kiválóan felszerelt számítástechnikai és gyártástechnológiai laborja újabb korszerű robottal bővült. A FANUC cég által gyártott technológiát a világ számos országában alkalmazzák az oktatás és a gyártás területén egyaránt. Az automatizált megoldások javítják a termelékenységet, csökkentik a költségeket, és növelik a gyártás hatékonyságát.
Az ipar gyorsan változik, ezért szükséges az oktatásban is követni a technológiai változásokat. Iskolánk tanulói, ifjú szakemberei a legkorszerűbb robotikaelméleti és -gyakorlati anyagokkal ismerkedhetnek meg a FANUC által gyártott robotikai oktatócsomag segítségével, amely lehetővé teszi, hogy a gyártásban felmerülő programozási, üzemeltetési problémák a csúcstechnológia alkalmazásával azonnal és hatékonyan megoldhatók legyenek. A korszerű robotikai ismereteket, a robotok alkalmazását, programozását a szoftverfejlesztő- és tesztelő, a mechatronikai technikus és a gépgyártás-technológiai technikus szakmákban tanulók sajátíthatják el.

Az iskolai robotikai labor fejlesztése összhangban van a térségünkben működő vállalkozások, gazdálkodó szervezetek és gyárak fejlesztési folyamataival, valamint jelentősen hozzájárul a cégek szakemberigényeinek kielégítéséhez. A beszerzés az Egri Főegyházmegye támogatásával valósult meg.