Az iskolai szakmai oktatás akkor lesz igazán hatékony és szervezett, ha lépést tudunk tartani az ipar technológiai fejlődésével, és a legfejlettebb technikákat a gyakorlati oktatásba is be tudjuk építeni. Ennek szellemében rendkívül fontosnak tartjuk, hogy intézményünk oktatói tevékenysége folyamatosan megújuljon. A modernizálás egyik legfontosabb lépcsője idén a gyártástechnológiai labor felszerelésének korszerűsítése és a legmodernebb technikákkal való felszerelése.

A laborban kapott helyet az a két EMCO CNC-esztergagép, amelyen a diákok pontosan megtervezett munkadarabokat tudnak készíteni, és ugyanúgy, mint az ipari gépeken, fel tudnak készülni az ipari gyártásra. A hozzájuk kapcsolódó FANUC szimulátoron leendő szakembereink programozást tanulnak, valamint a különböző mérésekkel, beállításokkal előkészíthetik a programozott gyártási folyamatot. Ezek az Európa-szerte ismert és használt oktatógépek és a hozzá kapcsolódó oktatóprogramok 25 számítógépre, munkaállomásra lettek telepítve.

A laborban található EMCO CNC-marógép ugyanezen elv alapján működve segíti a szakmát tanuló diákok gyakorlati képzését a gyártási folyamat pontos modellezése alapján.

Sok tanítványunk a minket övező ipari környezetben ezeket gépeket használja munkája során, tehát gyártástechnológiai laborunk összhangban van az iparban bevezetett és használt gyártás beli tervezési folyamatokkal.