MEZŐKÖVESDI SZÉCHENYI ISTVÁN KATOLIKUS TECHNIKUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

"Szaktudás, Lelkiség, Szolgálat"

Ifjúsági találkozó

„Isten fiatal, bár Ő teremtett mindent”

Isten fiatal! – Főegyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Egerben.

 „Isten fiatal” – ez volt a mottója az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozónak, amelyet 2019. május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján rendeztek meg Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Az összejövetelre Ternyák Csaba egri érsek elsősorban azokat a fiatalokat várta, akik középiskolába, főiskolára, egyetemre járnak, vagy ifjúsági közösségek tagjai, hogy együtt tegyenek tanúságot Krisztusba vetett hitükről. Mintegy nyolcszáz fiatal vett részt a programon.

Iskolánk fiataljai is részt vettek a rendezvényen. Nagy élmény jelentett a húsz fős kis csapatnak ez a lelki élményekben gazdag nap. Az új élmények az eddig megszokott ingerek helyett most valami teljesen mást tapasztalhattak meg társaik körében.

Ócsai Virág 11.A osztályos tanulónk így emlékezik vissza:  Igazán meglepő volt számomra, hogy engem, barátaimat, és az egész generációmat képes lekötni egy ilyen esemén, és hogy ennyire élvezhettük mi is. Sokat nevettünk, és a tanúságtételek is igazán érdekesek voltak. A zenekarok jó hangulatot teremtettek, melyet a programok, a műsorvezetők és meghívott résztvevők csak fokoztak. A nunciust látni személyesen is érdekes és felemelő élmény volt. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így lesz. Végül összefoglalóként: nagyon érdekes volt, jó hangulat jellemezte az egész napot, és a csapat, a rendezvény, még az út is kitűnő volt. Csak köszönetet mondhatunk érte, hogy ott lehettünk.

Kapcsolat, elérhetőségek

Mezőkövesdi Széchenyi István
Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

Cím: 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy J. u. 18.
Tel.: 49-505-280
E-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu
OM azonosító: 201750
Adószám: 18294279-2-05