MEZŐKÖVESDI SZÉCHENYI ISTVÁN KATOLIKUS TECHNIKUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

"Szaktudás, Lelkiség, Szolgálat"

Szentségek felvétele

2018

Szentségek vétele

Iskolánkban az idei tanévben 22 diák készült lelkesen a Szentségek vételére. Volt diákunk, aki felnőttként a keresztség az elsőáldozás és bérmálás szentségét is felvette. A fiatalabb korosztály a keresztség szentségében részesült.

A szentségek – Istennel való közösségünk fizikai jelei, eszközei. Minden szentségben látható jel és a láthatatlan kegyelem működik. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a fiatalok átgondolva, önmaguk akaratából vettek részt a felkészítésben és lettek Isten gyermekei. Bízzunk benne és imáinkba foglaljuk, hogy az Örömhír, amit fiataljaink megéltek követendő példa lesz társaik körében.

2019

Bérmálkozás

Iskolánk tanulói közül 11 tanuló rendszeresen részt vettek a szentségek felvételére felkészítőn. A felkészítőket Bakos Tamás atya iskolalelkész tartotta. A felkészítés zárásaként diákjaink vizsgáztak a kiadott kérdésekből. Izgalommal vettek részt ezen a vizsgán – de mindenki jó szerepelt a megmérettetésen.

2019. május 19-én a mezőkövesdi Jézus Szíve Templom adott otthont a bérmálkozásnak. Intézményünkből 11 fiatal bérmálkozott. A szentséget Dr. Ternyák Csaba egri érsek, valamint Michael August Blume apostoli nuncius szolgáltatta ki.

2020. évi szentségi felkészítés

Iskolánk a testi és a szellemi nevelés mellett nagy hangsúlyt fektet a lelki nevelésre is. Ez utóbbi intézményünk szellemiségének egyik legfontosabb építőköve is egyben. Ennek érdekében azon tanulóink, akik részesülni szeretnének valamelyik szentség felvételében, kiszolgáltatásában, heti 1 alkalommal felkészítő órán vesznek részt. A foglalkozásokat minden alkalommal iskolalelkészünk vezeti. A különórákon diákjaink nemcsak arról kaphatnak információkat, hogy hogyan történik egy adott szentség kiszolgálása, ennek milyen előfeltételei vannak, hanem arról is, hogyan válhatnak még jobb kereszténnyé és a társadalomhasznos tagjává. Örömünkre szolgál, hogy évről-évre egy több tanuló érzi úgy, hogy vallásos lelkületét szentség felvételével teszi még erősebbé. Az adott szentség felvétele előtt a tanulók szóbeli vizsgán adnak számot a felkészítő órán elhangzottakról.

Kapcsolat, elérhetőségek

Mezőkövesdi Széchenyi István
Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

Cím: 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy J. u. 18.
Tel.: 49-505-280
E-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu
OM azonosító: 201750
Adószám: 18294279-2-05